Claudia Zuiderwijk nieuwe algemeen directeur GVB Amsterdam

Claudia Zuiderwijk nieuwe algemeen directeur GVB Amsterdam

01-07-2020 GVB heeft op 30 juni 2020 bekendgemaakt dat Claudia Zuiderwijk door de algemene vergadering van aandeelhouders is benoemd tot nieuwe algemeen directeur.

Claudia Zuiderwijk is sinds 2012 voorzitter van de raad van bestuur van de Kamer van Koophandel. Daarnaast is zij commissaris bij KPN, APG Groep, bestuurslid bij de Koning Willem I stichting en lid van onder andere NL2025. Zij volgt Alexandra van Huffelen op die begin dit jaar aantrad als staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane.

Van Zuiderwijk verlaat de Kamer van Koophandel na de zomer, en treedt op 1 oktober 2020 aan in haar nieuwe functie.

Elfrieke van Galen, voorzitter van de raad van commissarissen van GVB, is verheugd met haar komst. “Claudia Zuiderwijk heeft veel bestuurlijke ervaring opgedaan in verschillende publiek-private sectoren waaronder de Kamer van Koophandel en Tergooiziekenhuizen. Ook heeft zij met haar commissariaat en interim directiepositie binnen ProRail ervaring in de ov-sector opgedaan. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de uitdagingen waar GVB de komende jaren voor staat tot een goed resultaat brengt en daarbij oog houdt voor de diversiteit en trots van deze mooie organisatie.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook