Danny Blind doet voorlopig afstand van taken lid rvc Ajax

Danny Blind doet voorlopig afstand van taken lid rvc Ajax

04-08-2021 Op 4 augustus 2021 heeft Ajax bekendgemaakt dat Danny Blind zijn verplichtingen als lid van de raad van commissarissen tijdelijk neerlegt. Blind is door de KNVB benoemd tot assistent-bondscoach van het Nederlands elftal.

Na zijn carrière als profvoetballer, waaronder 13 jaar bij Ajax, heeft Danny Blind verschillende functies bekleed binnen de organisatie van Ajax. Zo fungeerde hij in 1999 als directeur spelersbeleid en is hij onder meer hoofdtrainer, jeugdtrainer, technisch manager en assistent trainer geweest. In 2012 was hij werkzaam als assistent-bondscoach en hij maakte zijn debuut als bondscoach van het Nederlands elftal in 2015.

Blind werd in april 2018 tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders aangesteld als rvc-lid bij Ajax. President-commissaris Leen Meijaard over het vertrek van Danny Blind: ‘Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden. Danny Blind ook. Hij zal de komende periode zijn functie als rvc-lid bij Ajax niet kunnen uitoefenen. Dat is jammer, want de inbreng van Danny Blind wordt erg gewaardeerd. Voorlopig zullen zijn taken door andere leden van de rvc worden waargenomen.’

Danny Blind legt zijn taken neer als lid van de rvc om zich te focussen op de rol van assistent-bondscoach onder nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal Louis van Gaal.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook