Daphne de Kluis nieuw lid raad van bestuur Achmea

Daphne de Kluis nieuw lid raad van bestuur Achmea

24-09-2021 Op 23 september 2021 heeft Achmea bekendgemaakt om Daphne de Kluis te benoemen tot nieuw lid raad van bestuur. Per 12 oktober 2021 zal zij haar nieuwe functie bekleden. Op de Algemene Vergadering van Achmea wordt haar voordracht besproken. De Nederlandsche Bank heeft haar benoeming al goedgekeurd.

Daphne de Kluis is tot 30 september 2021 ceo commercial banking bij ABN Amro en lid van de executive committee. De Kluis heeft arbeids-en organisatiepsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon haar loopbaan als consultant bij Adstrat en in 1998 trad ze in dienst bij ABN Amro waar ze diverse rollen heeft vervuld. Zo was ze onder meer head of commercial clients bij ABN Amro Bank Roemenië en managing director, hoofd debt solutions bij de Nederlandse vestiging. Van 2013 tot 2017 nam ze de rol van senior managing director op zich. Momenteel is ze naast haar bestuursfunctie bij ABN Amro ook lid raad van toezicht bij Stadsherstel Amsterdam.

Door het vertrek van bestuursvoorzitter Willem van Duin en de benoeming van Bianca Tetteroo op die positie bij Achmea in April, zorgde voor een open plek. Daphne de Kluis vult met haar voordracht deze vacature in.
‘Daphne de Kluis is een veelzijdig bestuurder met ruime nationale en internationale ervaring en is een grote aanwinst voor ons team. De raad van bestuur kijkt uit naar haar komst en de toekomstige samenwerking, aldus Bianca Tetteroo, voorzitter raad van bestuur van Achmea.

Jan van den Berg, voorzitter raad van commissarissen van Achmea: ‘Ik ben blij dat we de raad van bestuur met Daphne de Kluis weer op volle sterkte kunnen brengen. Haar benoeming leidt tot een goede combinatie van ervaring, deskundigheid en persoonlijkheden in de raad van bestuur.’

De rvb van Achmea zal per 12 oktober 2021 bestaan uit Bianca Tetteroo (voorzitter), Michel Lamie (vicevoorzitter en cfo), Daphne de Kluis, Robert Otto, Lidwien Suur en Henk Timmer (cro).

Meer over Daphne de Kluis

Daphne de Kluis vertrekt bij ABN Amro

Daphne de Kluis vertrekt bij ABN Amro

09-06-2021 ABN Amro heeft op 9 juni bekendgemaakt dat Daphne de Kluis haar functie als ceo commercial banking en lid van het executive committee per 30 september 2021 neer zal leggen. 

Interview met Daphne de Kluis

Daphne de Kluis over de klantgerichte transformatie van ABN Amro

Daphne de Kluis over de klantgerichte transformatie van ABN Amro

06-09-2018 In de 20 jaar dat Daphne de Kluis – ceo commercial banking en lid van het executive committee – voor ABN Amro werkt, is de bank ingrijpend veranderd. ‘Vroeger bedachten wij producten en keken daarna of de klant ze wel wilde. Nu vragen we eerst waaraan klanten behoefte hebben en proberen we daarop in te spelen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook