David van Mechelen nieuwe cfo Royal FloraHolland

09-07-2018

David van Mechelen nieuwe cfo Royal FloraHolland

De raad van commissarissen van Royal FloraHolland heeft David van Mechelen benoemd tot nieuwe chief financial officer.

David van Mechelen start per 1 oktober 2018 in zijn nieuwe functie. Momenteel is hij nog Group Controller bij KLM. Bij KLM werkte hij lange tijd in diverse financiële functies, waaronder als CFO bij Transavia en alscfo van het KLM Passagiersbedrijf. 

Met zijn benoeming is de directie van Royal FloraHolland, bestaande uit CEO en CFO, weer compleet. Het afgelopen half jaar is de functie van CFO op interim-basis ingevuld door Mark van den Biggelaar, die nog tot 15 november verbonden blijft aan Royal FloraHolland. De vacature ontstond na de benoeming van Steven van Schilfgaarde, voorheen cfo, tot ceo per 1 januari 2018.

Jack Goossens, president-commissaris van Royal FloraHolland, zegt over de aangekondigde benoeming het volgende: "Ik ben blij dat we David van Mechelen als nieuwe cfo kunnen presenteren. Het afgelopen half jaar is een stevige, breed gedragen basis gelegd met de aangescherpte strategie van Royal FloraHolland. Het gaat nu om concretisering, implementatie en het maken van tempo. David heeft veel financiële ervaring en combineert die met relevante ervaring op het gebied van internationalisering, digitalisering en logistiek. We zijn niet over een nacht ijs gegaan en zijn er daarom ook van overtuigd dat we de beste persoon hebben gevonden om de cfo-rol te vervullen en het managementteam structureel te versterken."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook