Dick Benschop vertrekt bij Schiphol

Dick Benschop vertrekt bij Schiphol

15-09-2022 Schiphol Group heeft op 15 september bekendgemaakt dat Dick Benschop zijn functie als president-directeur en ceo ter beschikking heeft gesteld.

Dick Benschop heeft op 14 september zijn functie bij de raad van commissarissen ter beschikking gesteld. De raad van commissarissen heeft hiermee ingestemd en zoekt zo snel mogelijk een opvolger. Benschop blijft in functie tot zijn opvolger is aangesteld.

Benschop geeft aan deze beslissing te hebben genomen vanwege de aandacht en kritiek voor de manier waarop Schiphol de huidige problematiek aanpakt, alsmede de kritiek op zijn verantwoordelijkheid als ceo. Hij geeft aan dat hij niet wil dat de aandacht voor zijn persoon een belemmering voor Schiphol gaat vormen. Door zijn functie ter beschikking te stellen wil hij Schiphol de ruimte voor een nieuwe start geven. 

Dick Benschop is ceo van Schiphol Group sinds 2014. Over zijn vertrek zegt hij het volgende: 'De situatie op Schiphol en wat dat betekent voor onze reizigers en medewerkers gaat mij aan het hart. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar we zijn er nog niet. Ik hoop wel dat het snel beter gaat. Ik hou van Schiphol. Leidinggeven aan dit bedrijf was voor mij een grote eer.'

De raad van commissarissen heeft de afgelopen maanden vanwege de situatie en het aanhoudende slechte nieuws zeer intensief contact gehad met de directie van Schiphol. Daarbij zijn en worden steeds alle opties voor verbetering besproken. In de tussentijd blijft de raad van commissarissen intensief in contact met de raad van bestuur over de situatie op Schiphol en de te nemen maatregelen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook