Nieuwe commissarissen Avantium

Nieuwe commissarissen Avantium

01-02-2023 Avantium kondigt aan Dirk van Meirvenne en Peter Williams te willen benoemen tot lid van haar raad van commissarissen. Dit zal worden voorgesteld op de algemene vergadering van aandeelhouders op 10 mei.

Dirk van Meirvenne is op het moment hoofd van Advanced Industrial Intermediates bij Lanxess. Na zijn promovering in polymeerchemie aan de Universiteit van Gent heeft hij heeft in zijn carrière meerdere managementfuncties bekleed in R&D en technologie in zowel Europa als Azië.

Peter Williams is huidig group technology director en head of investior relations bij het chemiebedrijf INEOS, waar hij voor een periode ook ceo was. Daarvoor werkte Peter Williams voor BP in het Verenigd Koninkrijk. Naast zijn functie bij INEOS, is hij op het moment ook non-executive director bij waterstofvoertuigontwikkelaar First Hydrogen en bij V-carbon.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Edwin Moses, over de komst van de twee nieuwe commissarssen: "We zijn verheugd Dirk Van Meirvenne en Peter Williams voor te dragen voor benoeming in de raad van commissarissen. Zij brengen een schat aan internationale industriële expertise in het opschalen en commercialiseren van chemische technologieën mee. Wij geloven dat deze nieuwe toevoegingen het vermogen van de raad van commissarissen om Avantium te ondersteunen bij de realisatie van haar ambitieuze bedrijfsplannen verder zullen versterken."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook