Veranderingen directie Ajax

Veranderingen directie Ajax

30-05-2023 Edwin van der Sar heeft zijn functie als algemeen directeur van Ajax neergelegd. De 52-jarige voormalige doelman draagt zijn verantwoordelijkheden over aan zijn mededirectieleden vanaf 1 juni 2023. Jan van Halst is benoemd als lid van de raad van commissarissen van Ajax. Zijn benoeming vond plaats tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering voor een periode van 3,5 jaar.

De raad van commissarissen heeft Van der Sar verzocht om formeel aan te blijven tot 1 augustus, zodat een goede overdracht van nationale en internationale aangelegenheden kan plaatsvinden.

In een persbericht verklaarde hij: "Na bijna elf jaar in de directie ben ik uitgeput. We hebben fantastische momenten beleefd, maar het is ook een buitengewoon zware periode geweest. Ik voel de behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en andere dingen te gaan doen. Het voelt niet juist om de komende tijd beslissingen te moeten nemen die de toekomst van deze prachtige club beïnvloeden. Daarom heb ik besloten om nu te stoppen."

Pier Eringa, voorzitter van de raad van commissarissen, gaf aan dat ze graag hadden gezien dat Van der Sar was gebleven. "Maar zijn besluit stond vast en wij respecteren dat. Het afgelopen seizoen is niet representatief voor de gehele periode van Ajax onder zijn leiding. De club heeft vele successen gekend, is enorm gegroeid en heeft internationaal aanzien verworven. Zijn taken zullen worden overgenomen door de huidige directie."

Eringa verwacht dat er kort na 1 augustus een nieuwe directie zal worden samengesteld.

Jan van Halst neemt de positie over van Danny Blind, die na zijn periode als assistent-bondscoach onder Louis van Gaal niet terugkeerde bij de club uit Amsterdam.

Als voormalig voetballer, die actief was bij Ajax, FC Twente, Vitesse en FC Utrecht, brengt de 54-jarige Van Halst waardevolle ervaring met zich mee. Hij zal samenwerken met voorzitter Pier Eringa, Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick, die ook deel uitmaken van de raad van commissarissen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook