Pier Eringa

CEO bij ProRail

Pier Eringa

Persoonlijk

Naam: Pier Eringa

Geboortejaar: 1961

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Pier Eringa

1-4-2015 - heden CEO, ProRail

Loopbaan Pier Eringa

2010 - 2015 Voorzitter Raad van Bestuur, Albert Schweitzer ziekenhuis
- 2010 Gemeentesecretaris, Gemeente Nijmegen
Hoofdcommissaris, politie Flevoland
1999 - 2002 Regiodirecteur , NS Rezigers

Overige vermeldingen


Pier Eringa vervult sinds 2010 de functie van bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, een groot Topklinisch Ziekenhuis met 4.000 medewerkers.

Voor zijn komst naar het ziekenhuis was Eringa gemeentesecretaris van Nijmegen en eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie (ongeveer 2.400 medewerkers). Zijn belangrijkste opdracht destijds was het herstellen van vertrouwen tussen bestuur, ambtelijke organisatie en inwoners van Nijmegen.

Eringa heeft ook diverse functies bekleed bij de politie. Hij begon zijn loopbaan als inspecteur van de gemeentepolitie in Leeuwarden en eindige als hoofdcommissaris en korpschef van de politie Flevoland.

Tussen 1999 en 2002 werkte Eringa als Regiodirecteur NS-Reizigers en was hij eindverantwoordelijk voor het vervoer van treinreizigers in Noord Oost Nederland (de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland). Tevens was hij concerndirecteur Veiligheid en lid van het landelijk Managementteam.

Nevenfuncties
Eringa bekleedt momenteel de volgende nevenfuncties. Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht van Aveleijn, een zorginstelling voor cliënten met een verstandelijke beperking, vice-voorzitter Commissie van Toezicht beheer Nationale Politie, voorzitter Raad van Toezicht sectie amateurvoetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond KNVB en vice-voorzitter Bondsbestuur.

 

Trivia


Privé
Pier Eringa woont samen, heeft twee voetballende tienerzoons. Hobby’s zijn hardlopen en 'het buitenleven'.