Pier Eringa treedt af als president-commissaris AFC Ajax

Pier Eringa treedt af als president-commissaris AFC Ajax

27-09-2023 Pier Eringa heeft aangekondigd zijn functie neer te leggen als lid en voorzitter van de raad van commissarissen van AFC Ajax. Eringa zal de komende dagen zijn werkzaamheden overdragen en formeel terugtreden per 2 oktober.

Pier Eringa werd op 14 maart 2023 benoemd als lid en voorzitter van de raad van commissarissen. Eerder was hij al toezichthouder in het voetbal, namelijk als lid van de raad van toezicht amateurvoetbal bij de KNVB. Ook is hij momenteel toezichthouder bij het OLVG.

In het verleden is hij actief geweest als ceo bij het LageLand Ziekenhuis, Transdev Nederland, ProRail en het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

In een verklaring benadrukte Eringa het belang van een toezichthouder, vooral in moeilijke tijden. "Juist als het niet goed gaat vind ik dat je er moet staan als toezichthouder. Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter. Ik heb me hard ingezet voor de club. Ik blijf Ajax als fan volgen en wens dat de sportieve prestaties snel weer op het bij Ajax gewenste niveau komen."

Het proces om tot een voltallige samenstelling van de raad van commissarissen te komen, zal conform de statuten in gang worden gezet.

Interview met Pier Eringa

De nevenfunctie van Pier Eringa

De nevenfunctie van Pier Eringa

11-03-2020 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Pier Eringa is ceo bij Transdev Nederland en voormalig president-directeur van Prorail en ook voorzitter raad van toezicht amateurvoetbal bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook