Elco Brinkman vertrekt bij Bouwend Nederland

Elco Brinkman vertrekt bij Bouwend Nederland

06-12-2012 Elco Brinkman vertrekt in juni als voorzitter bij Bouwend Nederland. Dan is hij 64 jaar oud en zit zijn tweede zittingstermijn er op. Naar een opvolger wordt nog gezocht. 

In 1995 werd Elco Brinkman benoemd tot voorzitter van de belangenorganisatie Bouwend Nederland. In een brief aan de leden van Bouwend Nederland schrijft Brinkman: ‘Het was mij een grote eer en een genoegen dat ik in de afgelopen jaren een bijdrage heb mogen leveren aan het behartigen van uw belangen’.

Politiek
Sinds 2011 is hij weer actief in de politiek, dit keer in de Eerste ­Kamer waar hij voorzitter is van de fractie van het CDA. Brinkman was tot 2012 voorzitter van het Rode Kruis. Hij heeft zijn voorzitterschap opgegeven in verband met zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer. Hij is daar opgevolgd door Inge Brakman.
Zijn politieke carrière begon Brinkman in 1982, toen hij namens het CDA minister werd van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Het CDA wees hem aan als opvolger van Ruud Lubbers, maar hij trad af als partijleider na de voor zijn partij slecht verlopen verkiezingen van 1994.

Carrière
Brinkman begon zijn loopbaan in 1970 als wetenschappelijk medewerker bij de afdeling bestuurskunde van de VU. Vervolgens was hij beleidsmedewerker van het coördinatiebureau voor het noordelijk deel van de Randstad. Van 1975 tot 1982 werkte hij op het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar hij opklom tot directeur-generaal Binnenlands Bestuur (1980-1982), tot hij in '82 minister werd.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook