Marnix van Ginneken opvolger van Eric Coutinho bij Philips

Datum: 10-10-2013

Marnix van Ginneken opvolger van Eric Coutinho bij Philips

Philips benoemt Marnix van Ginneken als chief legal officer, bedrijfssecretaris en lid van het executive committee. Van Ginneken volgt per 1 mei volgend jaar Eric Coutinho (foto) op.

Eric Coutinho gaat eind april 2014 met pensioen bij Philips. Coutinho is sinds 2006 Chief Legal Officer en bestuurssecretaris bij Philips. In deze functie is hij tevens lid van het Executive Committee van Philips.


Corporate governance
Marnix van Ginneken werkt sinds 2007 voor Philips en was daarvoor werkzaam bij onder meer AkzoNobel. Van Ginneken hield in mei 2012 zijn oratie ‘De onafhankelijke commissaris’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is ook hoogleraar international corporate governance aan Erasmus.


 

Frans van Houten
Bestuursvoorzitter Frans van Houten is blij dat Philips in Ginneken binnen het bedrijf een opvolger heeft gevonden met diepe juridische kennis. 'Ik wil mijn waardering aan Eric uitspreken voor zijn inzet voor Philips in een lange carrière van meer dan drie decennia. Als Chief Legal Officer heeft Eric de juridische functie binnen Philips versterkt. Ik wens hem het allerbeste in zijn pensioen.'