BAM Groep wijzigt topstructuur

BAM Groep wijzigt topstructuur

06-12-2018 BAM Groep heeft aangekondigd in het eerste kwartaal van 2019 haar topstructuur te wijzigen. Naar aanleiding van deze wijziging verlaat Erik Bax het bouwconcern.

BAM Groep krijgt straks een tweehoofdige raad van bestuur, bestaande uit ceo Rob van Wingerden en cfo Frans den Houter. Erik Bax heeft besloten per 1 maart 2019 terug te treden als coo en lid van de raad van bestuur. 

Bax had aangekondigd zich te willen richten op andere activiteiten, maar werd herbenoemd voor een jaar om de continuïteit te waarborgen tijdens de zoektocht naar een nieuwe cfo. 

Het nieuwe executive committee gaat bestaan uit de raad van bestuur, twee nieuw te benoemen coo's, een nieuw te benoemen chief business exellence officer en de huidige chief HR officer Sven van de Wynkele. 

In een persbericht wordt aangegeven dat de selectieperiode voor deze nieuw te benoemen bestuurders gaande is, waarbij wordt gekeken naar zowel interne als externe kandidaten. 

Rob van Wingerden zegt over de wijziging van de topstructuur het volgende: 'Onze strategie is helder, maar de uitvoering vereist versterking. Met de benoeming van een coo voor elk van onze twee business lines creëren wij meer focus op onze strategische en operationele prioriteiten. De nieuw te benoemen chief business excellence officer wordt verantwoordelijk voor verdere verbetering van de tenderprocedures, het realiseren van inkoopsynergie, versnelling van digital construction en verbetering van de aanpak van vooral grotere projecten. Door het samenbrengen van executives met ieder een duidelijke verantwoordelijkheid in een executive committee zijn we beter in staat om in lijn met onze One BAM-filosofie onze schaalvoordelen te benutten. '

> Lees ook: Rob van Wingerden over duurzaam bouwen en positieve impact

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook