Medewerker Royal Haskoning evacuatie uit Libië!

28-03-2011

Medewerker Royal Haskoning evacuatie uit Libië!

Erik Oostwegel, topman van het Nederlandse advies-en ingenieursbureau Royal Haskoning heeft in het NRC Handelsblad een interview gegeven over de mislukte evacuatie van een medewerker uit Libië.

In de media gingen de afgelopen weken verschillende geruchten over de mislukte evacuatie op 27 februari in Libië. Zo zijn er geruchten dat de medewerker van Royal Haskoning een spion zou zijn geweest. Of dat de topman Erik Oostwegel er zelf zou zijn geweest in het bijzijn van Mabel Wisse Smit - die op haar beurt weer goed bevriend zou zijn geweest met één van de zoons van Gaddafi.

In eerste instantie zweeg Royal Haskoning over de evacuatie. Naar eigen zeggen om de politieke besluitvorming niet te dwarsbomen. Nu alle geruchten zich voor blijven doen, heeft Oostwegel besloten om openheid van zaken te geven. In een interview met NRC vertelde Oostwegel dat hij zich ongelooflijk kan opwinden over de suggestie dat Haskoning een bijzondere positie heeft. Het feit dat in het bestuur van Haskoning Frank Heemskerk, oud staatsecretaris van Economische Zaken, zit en in de Raad van Commissarissen Klaas de Vries (oud minister van Binnenlandse Zaken) zitting heeft, heeft volgens CEO Oostwegel geen invloed gehad op Defensie die de evacuatie in gang heeft gezet. Het ging om een Nederlandse staatsburger die in een benarde positie zat.

Meer over Erik Oostwegel

Erik Oostwegel nieuwe CEO Royal HaskoningDHV

Erik Oostwegel nieuwe CEO Royal HaskoningDHV

Vice-voorzitter van de raad van bestuur van Royal HaskoningDHV, Erik Oostwegel, wordt per 1 januari 2014 bestuursvoorzitter.

Erik Oostwegel nieuwe CEO Haskoning, Frank Heemskerk lid raad van bestuur

Erik Oostwegel nieuwe CEO Haskoning, Frank Heemskerk lid raad van bestuur

Royal Haskoning heeft Erik Oostwegel benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Tevens zal voormalig staatssecretaris van Economische zaken Frank Heemskerk toetreden tot de raad van bestuur van het ingenieurskantoor.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook