Royal HaskoningDHV N.V.

Hier vindt u informatie over Royal HaskoningDHV N.V. en zijn functionarissen.

  • Hoofdkantoor: Laan 1914 nr. 35, 3818 EX Amersfoort
  • Is in juli 2012 ontstaan na een fusie tussen DHV Groep en Royal Haskoning
  • 5.864 medewerkers
  • Is wereldwijd actief, vanuit 35 landen, met meer dan 100 kantoren

Over Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is een onafhankelijk internationaal adviserend ingenieurs- en projectmanagementbureau met meer dan 130 jaar ervaring in gebouwen, energie, industrie, infrastructuur, landelijk en stedelijk gebied, luchtvaart, maritiem, mijnbouw en water.Ze hebben ruim 5.500 medewerkers, verspreid over meer dan 100 kantoren in 35 landen en zijn actief met projecten in 150 landen. Het hoofdkantoor bevind zich in Amersfoort, maar daarnaast heeft Royal HaskoningDHV ook nog vestigingen in onder andere Amsterdam, Nijmegen, Den Haag, Zwolle, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Maastricht. Buiten Nederland zijn er grote kantoren te vinden in het Verenigd Koninkrijk, Indonesië en Zuid-Afrika.

Royal Haskoning is het oudste adviesbureau in Nederland. Het bedrijf werd op 15 oktober 1881 opgericht door de ingenieurs Johannes van Hasselt en Jacobus de Koning als het 'Ingenieursbureau J. van Hasselt & De Koning'.

Op 1 januari 1917 werd de Vereningde Ingenieursbureaus voor Bouw- en Waterbouwkunde in Rotterdam en Den Haag opgericht: een fusie tussen een ingenieursbureau eigendom van de heer Heederik en die van de ingenieurs Dwars, Groothoff en Verhey. In de jaren die volgde werd de naam DHV - ontleend aan de namen van Dwars, Heederik en Verhey (Groothoff stapte in juni 1917 op) gevormd.

In februari 2012 maakte DHV en Royal Haskoning bekend te gaan fuseren. De nieuwe combi is per 2 juli 2012 een feit en heet Royal HaskoningDHV. Na de fusie behoort het bedrijf tot de grotere spelers op advies- en ingenieursmarkt.

 

Organisatiestructuur Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV kent een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. Een derde orgaan is de algemene vergadering van aandeelhouders. 

Bestuurders in het nieuws

facebook