Erik van de Merwe uit RvC Rabobank en Achmea

Erik van de Merwe uit RvC Rabobank en Achmea

20-06-2016 Van de Merwe zal niet beschikbaar zijn voor herbenoeming als commissaris bij Rabobank en als president-commissaris bij Achmea.

Aftreden Rabobank
Op 17 juni 2016 maakte Rabobank bekend dat Erik van de Merwe niet beschikbaar is voor een volgende termijn als lid van de Raad van Commissarissen. Hij zal zijn taken als commissaris wegens gezondheidsredenen neerleggen tijdens de Algemene Leden Raad van Rabobank op 14 september 2016. Van de Merwe is sinds 2010 commissaris bij Rabobank, waar hij tevens voorzitter is van het Risk Committee.

Wout Dekker
President-commissaris Wout Dekker laat weten dat de Raad van Commissarissen het vertrek van Erik van de Merwe zeer betreurt. 'We zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn inzet voor Rabobank en zullen hem zeer missen, nu hij om gezondheidsredenen heeft besloten af te zien van een volgende termijn als commissaris. Zijn brede kennis en ervaring zijn voor de bank van grote waarde geweest. Ik wens hem het allerbeste', aldus Dekker.

Achmea
Van de Merwe legt zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea per 9 augustus 2016 neer. Van de Merwe was sinds 2004 commissaris bij Achmea en vervulde sinds 2012 de functie van voorzitter. Hij wordt opgevolgd door Aad Veenman, die sinds 2009 lid is van de Raad van Commissarissen bij Achmea. Bestuursvoorzitter Willem van Duin zegt Van de Merwe veel dank verschuldigd te zijn. 'Erik van de Merwe heeft zich als toezichthouder met veel tijd, energie en daadkracht ingezet voor Achmea en het functioneren van de groep', aldus Van Duin.

Top 100 Commissarissen
Erik van de Merwe staat op nummer 5 in de Management Scope Top-100 Commissarissen 2016.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook