Ewout Hollegien nieuwe cfo a.s.r.

Ewout Hollegien nieuwe cfo a.s.r.

14-10-2021 Op 14 oktober heeft a.s.r. bekendgemaakt om Ewout Hollegien te benoemen tot cfo en lid van de raad van bestuur. De benoeming wordt op 30 november tijdens de buitengewone vergadering van aandeelhouders besproken. Na goedkeuring neemt Hollegien hiermee per direct de rol over van Annemiek van Melick, die eerder deze week haar vertrek aankondigde.

Ewout Hollegien werkt sinds 2009 bij a.s.r. en is de huidige directeur inkomensverzekeringen bij de verzekeraar. Hij begon bij a.s.r. als junior projectmanager solvency II en vervolgens heeft hij diverse managementrollen ingevuld. Zo was hij onder meer senior risk manager, senior controller asset management, balance sheet manager en manager corporate development.
Hollegien heeft zijn studie bedrijfskunde behaald aan de Universiteit van Amsterdam en een opleiding registercontroller aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Jos Baeten, voorzitter van de rvb van a.s.r. over de voordracht van Hollegien: 'Ik ben trots dat we met Ewout Hollegien iemand uit eigen gelederen zien doorstromen naar deze voor a.s.r. Ik heb hem sinds zijn start bij a.s.r. in alle rollen die hij heeft vervuld zien excelleren. Ik heb alle vertrouwen in Ewout Hollegien als nieuwe cfo en zie uit naar de samenwerking in de raad van bestuur.’

Ook Joop Wijn, voorzitter van de rvc van a.s.r., licht toe: ‘Met vol vertrouwen draagt de rvc Ewout Hollegien voor als nieuwe cfo. Wij kennen Ewout Hollegien als een uitstekende professional en plezierige persoonlijkheid. De rvc is zeer verheugd met zijn voorgenomen benoeming.’

De benoeming van Ewout Hollegien is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandsche Bank. Na goedkeuring bestaat de raad van bestuur van a.s.r. uit Jos Baeten (ceo), Ingrid de Swart (coo/cto) en Ewout Hollegien (cfo).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook