ASR Nederland N.V.

Hier vindt u informatie over ASR Nederland N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: ASRNL (Aex)
  • Adres hoofdkantoor ASR: Archimedeslaan 10, 3584 BA Utrecht
  • ASR is in 1720 opgericht onder de naam de Maatschappij van Assurantie der Stad Rotterdam
  • ASR Nederland is beursgenoteerd sinds 10 juni 2016

Over ASR Nederland

ASR is een verzekeringsmaatschappij die op 10 juni 2016 naar de beurs ging. Zowel particuliere als zakelijke klanten in Nederland kunnen bij ASR terecht voor verzekeringen op het gebied van pensioenen, leven, schade, ziektekosten en arbeidsongeschiktheid. Daarnaast biedt ASR ook hypotheken en bankdiensten aan en zijn ze actief in de vastgoedexploitatie en -ontwikkeling.  

ASR omvat meerdere verzekeringsmerken. ASR is een generalistische verzekeraar met een groot assortiment aan verzekeringen, hypotheken, sparen en beleggen. De Amersfoortse is een specialist in inkomens- en ziektekostenverzekeringen. Ditzo is de verzekeraar met een groeiend pakket aan financiële producten. Europeesche Verzekeringen is de specialist in reis- en recreatie verzekeringen en Ardanta is de specialist in uitvaartverzekeringen.

ASR is in 1720 opgericht onder de naam de Maatschappij van Assurantie der Stad Rotterdam. In 1997 ontstond de ASR verzekeringsgroep nadat verzekeringsmaatschappij Stad Rotterdam (bestond uit de verzekeraars Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen), Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse overnam. De naam ASR was een samenvoeging van De Amersfoortse en Stad Rotterdam.  

In 2000 nam de Fortis groep de ASR Verzekeringsgroep over. De activiteiten van Fortis bestonden tot dat moment uit de verzekeraars Amev, Ardanta en Falcon. De naam van de verzekeraar werd Fortis ASR, onderdeel van Fortis Verzekeringen Nederland.  

ASR heeft veel merken doorgevoerd. Dit zijn Europeesche Verzekeringen in 1920, De Amersfoortse in 1938, Ardanta in 1965, Falcon Leven in 1981 en uiteindelijk Ditzo in 2007.  

In 2008 viel Fortis Verzekeringen Nederland in de handen van de Nederlandse Staat. Op 21 november 2008 maakte de toenmalig minister van Financiën Wouter Bos de nieuwe naam van Fortis Verzekeringen Nederland bekend en vanaf dat moment leefde de onderneming verder onder de naam ASR.

Op 10 juni 2016 ging ASR Nederland naar de beurs. Op 14 september 2017 verkocht NLFI het laatste 20,5% belang in de verzekeringsmaatschappij. Sindsdien zijn alle aandelen weer in private handen.

Organisatiestructuur ASR Nederland

ASR Nederland heeft een two-tier bestuursstructuur. De raad van commissarissen houdt toezicht op de raad van bestuur en staat het bestuur met advies terzijde. De raad van bestuur van ASR is aangesteld door de commissarissen. Het bestuur is verantwoordelijk voor de strategie, de realisatie van de doelstellingen en de resultaten van de onderneming.

Interviews ASR Nederland

Jos Baeten (a.s.r): 'Ieder bedrijf krijgt de aandeelhouders die het verdient'

Jos Baeten (a.s.r): 'Ieder bedrijf krijgt de aandeelhouders die het verdient'

Onder de vleugels van Fortis focuste verzekeraar a.s.r. vrijwel volledig op aandeelhouderswaardecreatie. Ceo Jos Baeten noemt de nationalisatie die daarop volgde ‘een harde reset’. De focus verschoof naar stakeholder engagement, duurzaamheid en transparantie. Nu ziet hij de organisatie als voorloper. ‘Niemand bij a.s.r. heeft een variabele beloning en daar ben ik heel blij mee.’

Meer Interviews ASR Nederland

facebook