A.s.r. introduceert management board

A.s.r. introduceert management board

08-06-2023 A.s.r. heeft plannen om de bestuursstructuur te wijzigen en introduceert een management board bestaande uit de leden van de raad van bestuur, een chief risk officer, een chief human resources officer, een chief operational officer/cto en een coo leven. Deze board zal effectief worden bij de afronding van de voorgenomen transactie met Aegon en zal het eerder gevormde business executive committee uit 2019 vervangen.

De management board zal het eerder ingestelde business executive committee vervangen en zal bestaan uit ceo Jos Baeten, cfo Ewout Hollegien, coo/cto Ingrid de Swart, coo leven Willem van den Berg, chief risk officer Rozan Dekker en chief human resources officer Jolanda Sappelli. De raad van bestuur blijft statutair eindverantwoordelijk voor het besturen van a.s.r.

Cro Rozan Dekker is momenteel directeur group riskmanagement bij a.s.r. en chro Jolanda Sappelli is momenteel directeur HR bij a.s.r.. Coo leven Willem van den Berg is op dit moment nog managing director leven bij Aegon Nederland en is verantwoordelijk voor de beoogde fusie met a.s.r.. In de management board wordt hij verantwoordelijk voor alle leven-activiteiten van a.s.r., waaronder pensioenen, leven individueel en uitvaart, pensioenuitvoerder TKP en de PPI's Aegon Cappital en a.s.r. PPI. Chro Jolanda Sappelli krijgt een belangrijke rol tijdens de samenvoeging van Aegon Nederland en a.s.r. voor alle zaken op het gebied van personeel en organisatie. Cro Rozan Dekker zal verantwoordelijk worden voor de risicomanagement- en compliance-organisatie van a.s.r..

De introductie van de management board is afhankelijk van de afronding van de voorgenomen transactie met Aegon, die naar verwachting op zijn vroegst op 1 juli 2023 zal plaatsvinden na goedkeuring door toezichthouders, waaronder DNB en de ACM. De benoemingen van de coo leven, cro en chro zijn onderworpen aan goedkeuring door DNB.

Update 09-06-2023: Inmiddels is ook bekendgemaakt dat Allegra Patrizi van Hovell tot Westervlier, ceo Aegon Nederland, haar functie neerlegt zodra de overname is afgerond.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook