Bob Elfring nieuwe commissaris a.s.r.

Bob Elfring nieuwe commissaris a.s.r.

29-02-2024 a.s.r. heeft bekendgemaakt per 29 mei 2024 Bob Elfring voor te dragen als nieuwe commissaris. Hij volgt Herman Hintzen op, die dan zijn tweede termijn heeft afgerond.

Bob Elfring is sinds 2020 commissaris bij Koninklijke BAM Groep, en sinds 2021 voorzitter van de rvc van Vuyk Holding. Hij studeerde rechten en economie aan de Universiteit van Groningen, en begon zijn loopbaan bij Amro Bank. Hij werkte daarna 40 jaar in de financiële sector. Sinds 2021 werkt hij bij J.P. Morgan Chase als vice chairman EMEA Investment Banking. Binnen de raad van commissarissen van a.s.r. wordt Elfring lid van de audit- en risicocommissie en de remuneratiecommissie.

Joop Wijn, voorzitter van de raad van commissarissen van a.s.r., over deze benoeming: ‘Bob beschikt over brede kennis van de financiële sector en kapitaalmarkten. Hij heeft ruime ervaring als toezichthouder en hij weet veel van governance-, overname- en integratievraagstukken. Deze ervaringen en zijn plezierige persoonlijkheid passen in de profielschets en vormen een mooie aanvulling op de competenties van de huidige rvc. We zijn als rvc verheugd over zijn komst.’

Na de benoeming zal de raad van commissarissen van a.s.r. naast Bob Elfring bestaan uit Joop Wijn (voorzitter), Sonja Barendregt, Gisella van Vollenhoven, Gerard van Olphen, Daniëlle Jansen Heijtmajer en Lard Friese.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook