Corbion N.V.

  • Beurscode: CRBN (Midcap)
  • Het hoofdkantoor van Corbion is te vinden aan de Piet Heinkade 127 te Amsterdam
  • Corbion (destijds genaamd CSM) is opgericht in 1919
  • Wereldwijd is Corbion actief in 20 landen
  • Bij Corbion werken wereldwijd ongeveer 1900 medewerkers
  • Omzet Corbion in 2014 € 770 miljoen. Winst Corbion in 2014 € 7 miljoen
  • Omzet Corbion in 2013 € 744 miljoen. Verlies Corbion in 2013 € 18 miljoen

Over Corbion

Corbion, voorheen CSM (Centrale Suiker Maatschappij), is een Nederlands voedingsconcern dat voortgekomen is uit de bietsuikerindustrie. CSM produceerde vele soorten bakkerijproducten en is speler op de markt van natuurlijke bewaarprocessen, groene chemicaliën en biopolymeren.

 

In 2012 verkoopt CSM haar bakkerij-divisie en gaat verder onder de naam Corbion. CSM meldt niet voldoende financiële middelen te hebben om in alle bedrijfsonderdelen te investeren en kiest daarom voor behoud van de activiteiten met het grootste groeipotentieel. De onderneming richt zich sindsdien volledig op de bio-ingrediëntendivisies Purac en Caravan. Zo is Purac marktleider in melkzuur, melkzuurderivaten en lactiden. De focus ligt daarbij op de levensmiddelenindustrie, de chemische markt en polymeren. 

 

Organisatiestructuur Corbion

CSM wordt bestuurd middels een two-tier bedrijfsstructuur. De raad van bestuur implementeert het strategische en operationele beleid van de onderneming en ontwikkelt de doelstellingen. Daarbij wordt toezicht gehouden door de raad van commissarissen. De raad van commissarissen is onafhankelijk. Alle aandeelhouders hebben stemrecht naar rato van het aantal aandelen. Alle leden van de raad van bestuur en de raad van commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders, op voordracht van de raad van commissarissen.

Meer Interviews Corbion

facebook