Corbion N.V.

Hier vindt u informatie over Corbion N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: CRBN (Midcap)
  • Het hoofdkantoor van Corbion is te vinden aan de Piet Heinkade 127 te Amsterdam
  • Corbion (destijds genaamd CSM) is opgericht in 1919
  • Wereldwijd is Corbion actief in 20 landen
  • Bij Corbion werken wereldwijd ongeveer 1900 medewerkers

Over Corbion

Corbion, voorheen CSM (Centrale Suiker Maatschappij), is een Nederlands voedingsconcern dat voortgekomen is uit de bietsuikerindustrie. CSM produceerde vele soorten bakkerijproducten en is speler op de markt van natuurlijke bewaarprocessen, groene chemicaliën en biopolymeren.

 

In 2012 verkoopt CSM haar bakkerij-divisie en gaat verder onder de naam Corbion. CSM meldt niet voldoende financiële middelen te hebben om in alle bedrijfsonderdelen te investeren en kiest daarom voor behoud van de activiteiten met het grootste groeipotentieel. De onderneming richt zich sindsdien volledig op de bio-ingrediëntendivisies Purac en Caravan. Zo is Purac marktleider in melkzuur, melkzuurderivaten en lactiden. De focus ligt daarbij op de levensmiddelenindustrie, de chemische markt en polymeren. 

 

Organisatiestructuur Corbion

CSM wordt bestuurd middels een two-tier bedrijfsstructuur. De raad van bestuur implementeert het strategische en operationele beleid van de onderneming en ontwikkelt de doelstellingen. Daarbij wordt toezicht gehouden door de raad van commissarissen. De raad van commissarissen is onafhankelijk. Alle aandeelhouders hebben stemrecht naar rato van het aantal aandelen. Alle leden van de raad van bestuur en de raad van commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders, op voordracht van de raad van commissarissen.

Interviews Corbion

Rondetafel met Antony Burgmans, Pieter Bouw en Mathieu Weggeman

Rondetafel met Antony Burgmans, Pieter Bouw en Mathieu Weggeman

Wat is het beste economische model voor Nederland en welke bedrijfsorganisatie hoort daarbij? Een gesprek op niveau met Antony Burgmans, Pieter Bouw en Mathieu Weggeman over de bedrijfsorganisatie van de toekomst. “Ik verwacht dat het bedrijfsleven de komende 10 jaar iets minder hoog van de toren zal
blazen.
facebook