Corbion draagt William Lin voor als nieuwe commissaris

Corbion draagt William Lin voor als nieuwe commissaris

11-01-2022 Voedingsconcern Corbion heeft op 11 januari 2022 aangekondigd dat William Lin is voorgedragen tot nieuwe commissaris voor een periode van vier jaar. Lin is momenteel adviseur bij Corbion. Zijn benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de algemene vergadering van aandeelhouders op 18 mei 2022.

William Lin werkt al ruim 26 jaar voor oliemaatschappij BP en is de huidige executive vice president regions, cities and solutions en lid van het executive committee van de branche in Londen. Daarvoor bekleedde hij de rol van chief operating officer van de upstream regions en nam hij verschillende andere senior leiderschapsfuncties op zich met profit and loss verantwoordelijkheden over de hele wereld.
Lin bezit de Amerikaanse nationaliteit en heeft zijn bachelor mechanical engineering en zijn master in Business Administration and Management behaald aan de State University of New York at Stony Brook. Lin begon zijn loopbaan in 1990 als planning engineer bij Con Edison in New York. Vervolgens trad hij in dienst als corporate energy manager bij Nestlé USA.

Naast zijn toezichthouder functie bij Corbion is Lin momenteel actief als member van diverse internationale boards. Zo is hij onder meer member of the board bij Accenture Global Energy Board, Texas en lid van The Trilateral Commission in Londen. Daarnaast is hij vice chairman of the board en non-executive director bij Pan American Energy in Madrid.

Mathieu Vrijsen, voorzitter van de raad van commissarissen, vertelt over de voordracht van William Lin: ‘Wij zijn bijzonder ingenomen met de uitvoerige ervaring die William Lin inbrengt als lid van het executive team van een groot internationaal concern, en vooral met zijn huidige functie als leidinggevende van de nieuwe business entiteit die verantwoordelijk is voor de energietransitie van BP. Dit, gecombineerd met zijn multiculturele achtergrond en ervaring – geboren en getogen in de VS, gewerkt en gewoond in Azië, het Midden-Oosten en Europa – voegt grote waarde toe aan Corbion en draagt verder bij aan een evenwichtige samenstelling van de Raad van Commissarissen van Corbion.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook