Koninklijke BAM Groep N.V.

Hier vindt u informatie over Koninklijke BAM Groep N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: BAMNB (Smallcap)
  • BAM Groep NV kreeg ter ere van het 125-jarige bestaan de titel 'Koninklijke'
  • Bij Koninklijke BAM Groep NV zijn ruim 19.300 mensen werkzaam
  • BAM is genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam
  • Adres hoofdkantoor BAM: Runnenburg 9, 3981 AZ Bunnik

Over Koninklijke BAM Groep

Koninklijke BAM Groep NV is een van de grootste bouwondernemingen in Europa en heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In Nederland en Beldië is BAM bovendien marktleider. De sectoren waar Koninklijke BAM Groep NV zich in profileert zijn: bouw, vastgoed, infra, publiekprivate samenwerking, consultancy&engineering en facility management.

BAM Groep heeft omvangrijke en complexe projecten onder zijn hoede en werkt aan duizenden projecten per jaar. Dit wordt zowel op Europees, nationaal als lokaal niveau uitgevoerd. Door de krachten te bundelen en oog te houden voor lokale dienstverlening heeft Koninklijke BAM zijn positie weten te verwerven.

BAM begon in 1869 als timmermansbedrijf, gespecialiseerd in het restaureren van molens. BAM staat voor ‘Bataafsche Aanneming Maatschappij’. Het woord ‘Bataafsche’ is deels afgeleid van ‘Bataafsche Petroleum Maatschappij’, wat het huidige Shell is. In die tijd was dit een grote klant van BAM. Na een aantal fusies en overnames, is Koninklijke BAM Groep NV in 1959 op de beurs geïntroduceerd. De afkorting BAM is pas sinds 1992 als daadwerkelijke naam in gebruik geraakt.

Een aantal grote werken uit de begintijd van Koninklijke BAM Groep NV zijn het AVRO-gebouw in Amsterdam, het Diaconessenziekenhuis Bronovo in Den Haag en het kantoor van Bataafsche Petroleum Maatschappij, eveneens in Den Haag.


Organisatiestructuur Koninklijke BAM Groep NV

Koninklijke BAM Groep NV bestaat uit drie organen, te weten:


-         Algemene Vergadering van Aandeelhouders
-         Raad van Bestuur
-         Raad van Commissarissen

De Raad van Bestuur is belast met de algehele leiding en is daarmee verantwoordelijk voor de strategie, de bedrijfsdoelstelling en het risicoprofiel. Daarnaast houdt de Raad van Bestuur toezicht op de maatschappelijke aspecten van de onderneming en de ontwikkeling van de winst.

Leden van de directie en de voorwaarden voor hun aanstelling worden bepaald door de Raad van Commissarissen. Uitvoerende bestuursleden worden voorgedragen door de Raad van Commissarissen en benoemd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de Raad van Bestuur. Leden van de Raad van Commissarissen worden ook benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Bestuurders Koninklijke BAM Groep in het nieuws

facebook