Lard Friese en Daniëlle Jansen Heijtmajer nieuwe commissarissen ASR Nederland

Lard Friese en Daniëlle Jansen Heijtmajer nieuwe commissarissen ASR Nederland

18-01-2023 Op 17 januari zijn Lard Friese (foto) en Daniëlle Jansen Heijtmajer benoemd tot leden van de raad van commissarissen van ASR Nederland N.V. (a.s.r.).

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die op 17 januari werd gehouden, hebben de aandeelhouders van a.s.r. ingestemd met de verwerving van de aandelen van Aegon Nederland N.V. en daarmee de samenvoeging van beide bedrijven. Tijdens de vergadering is ook ingestemd met de benoeming van Lard Friese (foto) en Daniëlle Jansen Heijtmajer als nieuwe commissarissen van ASR Nederland.

De benoeming van Lard Friese en Daniëlle Jansen Heijtmajer geldt voor een periode van 4 jaar en gaat in bij de samenvoeging van a.s.r. en Aegon Nederland. Lard Friese is huidig ceo van Aegon N.V. en heeft veel ervaring opgebouwd bij NN Group, ING Group en Ceska pojistovna.

Daniëlle Jansen Heijtmajer is global director finance, shared services en enterprise risk bij Koninklijke FrieslandCampina. Daarnaast is zij commissaris bij TKP Pensioen en Uber en lid van de raad van advies bij de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds 2018 voorzitter van de raad van commissarissen van Aegon Nederland.

De closing van transactie voor de samenvoeging van a.s.r. en Aegon Nederland staat gepland voor juli 2023. De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Nederlandsche Bank, De Europese Centrale Bank en de Autoriteit Consument en Markt. ASR Nederland en Aegon Group werken nauw samen om aan deze voorwaarden voor de afronding van de transactie te voldoen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook