Aegon N.V.

Hier vindt u informatie over Aegon N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: AGN (Aex)
  • Algemeene Friesche, Eerste Nederlandsche, Groot-Noordhollandsche, Olveh en Nillmij
  • Hoofdkantoor Aegon: Aegonplein 50, 2591 TV Den Haag
  • Aegon is wereldwijd in meer dan 20 landen actief
  • De naam AEGON werd in 1983 gekozen

Over Aegon

AEGON is een verzekeringsmaatschappij en biedt een breed palet diensten aan grote ondernemingen, mkb en particulieren. De belangrijkste pijlers van AEGON zijn levensverzekeringen, pensioenen, hypotheken en vermogensbeheer. Onderdeel van dit vermogensbeheer is het AEGON Equity Fund. Het Equity Fund belegt direct en indirect in aandelen van beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd.

AEGON is ontstaan uit een reeks fusies, waarvan de oorsprong te herleiden is naar 1759. In 1983 fuseerden AGO en het beursgenoteerde ENNIA uiteindelijk tot AEGON. De naam AEGON wordt gezien als solide, degelijk en keurig.

AEGON opereert in meer dan twintig landen, verdeeld over Europa, Amerika en Azië. De drie belangrijkste markten van AEGON zijn Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Daarnaast is AEGON sponsor van een aantal culturele instellingen en voormalig hoofdsponsor van voetbalclub AFC Ajax


Organisatiestructuur AEGON

AEGON N.V. bestaat uit drie organen, te weten:
- Algemene Vergadering van Aandeelhouders;
- Raad van Bestuur; en
- Raad van Commissarissen.


De Raad van Bestuur is belast met de algehele leiding en is daarmee verantwoordelijk voor de strategie, de bedrijfsdoelstelling en het risicoprofiel. Daarnaast houdt de Raad van Bestuur toezicht op de maatschappelijke aspecten van de onderneming en de ontwikkeling van de winst.

Leden van de directie en de voorwaarden voor hun aanstelling worden bepaald door de Raad van Commissarissen. Uitvoerende bestuursleden worden voorgedragen door de Raad van Commissarissen en benoemd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de Raad van Bestuur. Leden van de Raad van Commissarissen worden ook benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De Raad van Commissarissen is opgedeeld in vier commissies:
- Audit Committee;
- Compensation Committee;
- Nominating Committee;
- Risk Committee.

Commissarissen worden na het bereiken van de zeventigjarige leeftijd niet meer voorgedragen voor een (her)benoeming.

Interviews Aegon

Lard Friese (Aegon): 'Kwartaalrapportages zorgen voor transparantie en verantwoording'

Lard Friese (Aegon): 'Kwartaalrapportages zorgen voor transparantie en verantwoording'

Zijn eerste halfjaar als nieuwe topman van verzekeraar Aegon heeft Lard Friese bepaald niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hij schrapte het slotdividend over 2019, verlaagde voor de periode erna het interimdividend met 60 procent én verkocht dochterbedrijven in Midden- en Oost-Europa. ‘De financiële prestaties waren niet goed genoeg. Juist voor een beursgenoteerde onderneming is het dan zaak snel koers te zetten.’

Meer Interviews Aegon

Bestuurders in het nieuws

facebook