Ferdinand Grapperhaus nieuwe bestuursvoorzitter Allen & Overy

Datum: 02-03-2015

Ferdinand Grapperhaus nieuwe bestuursvoorzitter Allen & Overy

Allen & Overy maakt bekend dat Ferdinand Grapperhaus met ingang van 1 maart Arnold Croiset van Uchelen opvolgt als bestuursvoorzitter van het kantoor in Amsterdam.

Aftreden
De aftredend voorzitter van het bestuur van Allen & Overy Arnold Croiset van Uchelen over de benoeming: ”Ik heb ons kantoor ruim zes jaar met heel veel plezier geleid. Het waren voor veel cliënten moeilijke jaren. Mijn doel is daarom geweest onze diepgaande (sector)kennis op het gebied van transacties, financiële markten, governance, toezicht en geschillen zo te integreren dat wij onze cliënten maximaal efficiënt en oplossingsgericht kunnen bijstaan. Uit onze uitverkiezing tot Dutch Law Firm of the Year 2014 blijkt dat we daarin zijn geslaagd. Ferdinand is een uitstekende opvolger die ons kantoor met veel elan zal leiden. Ik ga mij zelf weer voor 100% wijden aan mijn corporate litigation praktijk.”


 

Loopbaan
Ferdinand Grapperhaus heeft ruim dertig jaar ervaring als advocaat en werkt sinds 1998 als advocaat en partner bij Allen & Overy in Amsterdam. Daarnaast is hij sinds 2006 kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) en sinds 2005 hoogleraar Europees arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht. Ferdinand Grapperhaus: “Ik verheug mij op deze nieuwe rol. Met ons internationale netwerk en sterke lokale wortels zijn wij uitstekend gepositioneerd om onze cliënten te adviseren over de uiteenlopende vraagstukken die zich voordoen als gevolg van toenemende globalisering en ingrijpende nieuwe technologieën. De innovatiekracht, brede blik en teamspirit van onze mensen maken daarbij het verschil. Ik zie er naar uit ons kantoor daarin de komende jaren voor te mogen gaan.”

Ferdinand Grapperhaus

  • Minister van Justitie en Veiligheid