Nieuwe directie MN

Nieuwe directie MN

26-06-2024 MN heeft haar nieuwe topstructuur bekendgemaakt. De raad van bestuur wordt gevormd door Fleur Rieter (foto) en Martijn Scholten.

De nieuwe directie van MN is een gevolg van het zelfstandig voortbestaan van MN als fiduciair vermogensbeheerder, na de afsplitsing van het pensioenbeheer naar PGGM per 1 juli aanstaande.

De nieuwe directie gaat bestaan uit een raad van bestuur, met daarin Fleur Rieter en Martijn Scholten als co-voorzitters, en nog drie andere leden.

Fleur Rieter is sinds 2019 chief financial & risk officer bij MN. Eerder was zij werkzaam bij a.s.r, laatstelijk als directeur pensioenen en vanuit die functie lid van de raad van commissarissen van Brand New Day.

Martijn Scholten is al sinds 2003 werkzaam bij MN in verschillende functies. Sinds 2019 is hij directeur vermogensbeheer in het huidige executive committee van MN.

De directie wordt aangevuld door Gerco Goote die, samen met een nog aan te stellen directielid, de portefeuille fiduciair vermogensbeheer gaat beheren. Ook is Robil Gergin aangesteld als directeur operations/IT.

Met de afsplitsing van het pensioenbeheer neemt MN per 1 juli ook afscheid van het huidige executive committee. Ralf Rikze (directeur pensioenen) verlaat de pensioensector en Toine Straathof (directeur informatievoorziening) blijft nog korte tijd aan boord bij PGGM om de transitie van de aan het pensioenbeheer verwante IT-diensten te begeleiden. Hans Brans (directeur asset management) heeft gekozen om geen deel uit te maken van de nieuwe directie en verlaat MN na een dienstverband van 15 jaar. 

Frits van Bruggen, de huidige ceo, blijft tot medio juli bij MN om lopende dossiers over te dragen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook