Franca Vossen nieuwe cro FMO

Franca Vossen nieuwe cro FMO

29-08-2022 FMO heeft op 29 augustus bekendgemaakt dat Franca Vossen toetreedt tot de directie. Zij gaat per 1 september de rol van chief risk officer vervullen.

Franca Vossen werd in maart 2022 aangesteld als chief risk officer a.i. bij Triodos, maar zag in mei datzelfde jaar af van een statutaire interim benoeming in verband met een vaste aanstelling bij een andere financiële instelling. Nu is bekendgemaakt dat dat FMO betreft.

Vossen heeft uitgebreide risico- en compliance-ervaring opgedaan. Zo was zij van 2017 tot 2020 cro bij Leaseplan en van 2011 tot 2017 cro bij DLL. Ook is zij werkzaam geweest in senior managementfuncties bij onder andere NN Investment Partners, Fortis Investments en ABN AMRO Asset Management. Vossen is gedurende haar loopbaan actief als commissaris bij verschillende organisaties en zal haar huidige rol als commissaris bij Coöperatie VGZ voortzetten.

De benoeming van Vossen is onderdeel van de uitbreiding van de raad van bestuur van FMO, van drie naar uiteindelijk vijf leden. Onderdeel hiervan is een functiewijziging binnen de raad van bestuur van Fatoumata Bouare, die per 1 september de functie van chief risk & finance officer neerlegt om de functie van chief finance & operations officer te gaan vervullen.

Ook is FMO voornemens een co-chief investment officer aan te stellen, naast de huidige chief investment officer Huib-Jan de Ruijter.

President-commissaris Dirk Jan van den Berg geeft aan verheugd te zijn met de benoeming van Franca Vossen. 'Ze brengt niet alleen een schat aan ervaring in risico- en compliancemanagement mee, maar met haar focus op duurzame financiering past ze perfect bij de missie en visie van FMO. Met de benoeming van Franca is de uitbreiding van de raad van bestuur goed op weg, waardoor de organisatie in een onzekere maar ambitieuze tijd wordt versterkt.'

De benoeming van Franca is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank, de Autoriteit Financiële Markten en kan rekenen op de steun van de Nederlandse ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook