Accell draagt Francesca Gamboni voor als chief supply chain officer

Accell draagt Francesca Gamboni voor als chief supply chain officer

29-10-2021 Op 29 oktober 2021 heeft Accell Group bekendgemaakt Francesca Gamboni te willen benoemen tot chief supply chain officer. Haar benoeming zal worden besproken tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering die staat gepland op 15 december van dit jaar. Ze zal hiermee het stokje overnemen van Jeroen Both.

Francesca Gamboni bezit de Italiaanse en Britse nationaliteit. Ze heeft haar master in industrial technology engineering behaald aan de Polytechnische Universiteit van Milaan in Italië. Ze begon haar loopbaan bij Gruppo Aturia en vervolgde haar carrière als projectmanager supply chain, inkoop en productie bij PWC. Van 2003 tot 2007 was Gamboni werkzaam bij Alcan als supply chain business analyst en supply chain director. Tot 2013 werkte ze bij Renault in de supply chain industrie en trad daarna in dienst bij L’Oreal.
Momenteel heeft zij meerdere commissariaten. Zo is ze lid van de SVP Global Supply Chain Groupe Stellantis en commissaris bij Opel en sinds 2020 lid van commissarissen bij Beijaflore Groupe.

Rob ter Haar, voorzitter van de raad van commissarissen van Accell Group licht toe: ‘We zijn verheugd dat Francesca Gamboni de rol van csco bij Accell Group heeft geaccepteerd. Francesca is een ervaren supply chain executive met internationale ervaring. Ze is gedurende haar hele carrière nauw betrokken geweest bij een verscheidenheid aan complexe zakelijke projecten en staat bekend om haar leiderschap, sterke operationele vaardigheden en haar scherpe focus op mensenontwikkeling. Deze combinatie van ervaring en expertise maakt Francesca Gamboni bijzonder geschikt om de verdere groei van Accell Group in de komende jaren te ontwikkelen.’

Na de formele benoeming van Gamboni en met ingang van 1 februari 2022, zal de raad van bestuur van Accell Group bestaan uit Ton Anbeek (ceo), Ruben Baldew (cfo) en Francesca Gamboni (csco).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook