Frank van der Post nieuwe CCO bij KPN

Frank van der Post nieuwe CCO bij KPN

12-11-2014 De raad van commissarissen van KPN heeft het voornemen Frank van der Post te benoemen tot lid van de raad van bestuur van KPN en als Chief Commercial Officer (CCO).

Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zullen de aandeelhouders over de voorgenomen benoeming worden geïnformeerd. Frank van der Post zal de rol van CCO en lid van de raad van bestuur van KPN per 1 maart 2015 op zich nemen.

Loopbaan
Van der Post is sinds 2011 lid van de raad van bestuur van British Airways, waar hij verantwoordelijk is voor merken en klantervaring. Daarvoor had hij meerdere, toonaangevende posities in de hospitality sector, waaronder als Chief Operating Officer van Jumeirah Group uit Dubai.

Jos Streppel
Voorzitter van de raad van commissarissen, Jos Streppel, is verheugd over de komst van Van der Post. 'Aan zijn benoeming ging een grondige analyse van kandidaten vooraf en we zijn ervan overtuigd dat we met hem de beste persoon hebben gevonden om de nieuwe rol van CCO te vervullen en het management team te versterken. Frank combineert uitgebreide, wereldwijde commerciële ervaring met online ervaring, waar merken en klant loyaliteit essentieel zijn, en heeft een aantoonbare staat van dienst in diverse dienstverlenende sectoren.'

Beloning
Het basissalaris van Van der Post zal 700.000 euro op jaarbasis bedragen. Daarnaast komt hij in aanmerking voor een variabele cash-beloning voor de korte termijn en een variabele beloning voor de lange termijn, gebaseerd op voorwaardelijke aandelen. Beide beloningen zijn afhankelijk van de prestaties van KPN. Daarnaast krijgt Van der Post een vergoeding van 1,2 miljoen als gedeeltelijke compensatie voor rechten die hij opgeeft bij zijn huidige werkgever. Deze vergoeding wordt deels in cash en deels in aandelen (uitgespreid over een langere periode) uitbetaald. Omdat het remuneratie beleid van KPN niet voorziet in een dergelijke compensatievergoeding, zal deze ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders.

Lees verder
> Interview met Jos Streppel: 'Ik houd me niet altijd aan de governance code'

Meer over Frank van der Post

Frank van der Post vertrekt bij KPN

Frank van der Post vertrekt bij KPN

28-08-2018 Frank van der Post treedt per 15 september terug als cco en lid van de raad van bestuur van KPN.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook