Twee commissarissen Eneco benoemd

Twee commissarissen Eneco benoemd

09-10-2018 Tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders zijn Frederieke Leeflang (foto) en Ewoud Goudswaard benoemd tot leden van de raad van commissarissen van Eneco Groep.

Frederieke Leeflang is lid van de raad van commissarissen van ABN Amro en toezichthouder bij onder andere Tergooi ziekenhuizen en KWF Kankerbestrijding. 

Ewoud Goudswaard was tussen 2001 en 2017 algemeen directeur van ASN Bank en is momenteel lid van de raad van commissarissen van Triple Jump en extern deskundige bij de AFM. 

Beiden worden lid van de remuneratie/selectie- en benoemingscommissie, Leeflang wordt hiervan de voorzitter.

De raad van commissarissen van Eneco bestaat momenteel uit de volgende leden: tijdelijk voorzitter Charlotte Insinger, Frederieke Leeflang, Ewoud Goudswaard, Marco Keim, Rob Zandbergen, Atzo Nicolaï en Michael Enthoven

Meer over Frederieke Leeflang

Frederieke Leeflang wordt commissaris bij ABN Amro

Frederieke Leeflang wordt commissaris bij ABN Amro

21-01-2016 Op 21 januari 2016 maakte ABN Amro bekend dat Leeflang wordt voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen.

Interview met Frederieke Leeflang

De nevenfunctie van Fredrieke Leeflang

De nevenfunctie van Fredrieke Leeflang

19-06-2019 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Fredrieke Leeflang is jurist, bestuurder en toezichthouder en ook voorzitter van de raad van toezicht van KWF Kankerbestrijding.

Elsbeth Janmaat, Frederieke Leeflang en Jurgen van Weegen over de people-agenda

Elsbeth Janmaat, Frederieke Leeflang en Jurgen van Weegen over de people-agenda

21-06-2018 Bedrijven staan voor de vraag met welke mensen zij toekomstbestendig zijn. Tot welke gesprekken leidt dat in de bestuurskamer tussen ceo, chro en commissarissen? ‘Toekomstige personeelsontwikkeling is nog niet top of mind.’

Geen ervaring? Geen probleem

Geen ervaring? Geen probleem

21-12-2017 Frederieke Leeflang en Martin van Pernis bouwden beiden een indrukwekkende portefeuille bestuurlijke en toezichthoudende functies op. Wat hebben ze opgestoken? Beiden pleiten ze voor jong en onervaren talent in het commissariaat: ‘Denk niet te snel dat iemand het commissariaat niet aankan.’

'Cohesie ontstaat niet vanuit hokjes'

'Cohesie ontstaat niet vanuit hokjes'

06-04-2016 ‘Als je rigoureus hebt gereorganiseerd, moet een ander voor de troepen gaan staan.’ Boekeladvocaat en partner Frederieke Leeflang, inmiddels bestuursvoorzitter-af, zorgde voor meer transparantie, meer openheid en meer samenwerking binnen het bekende kantoor.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook