Frits van Eerd

Frits van Eerd

Algemeen directeur bij Jumbo Groep


Personalia

Naam: Frits van Eerd

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op. Contact

Huidige functies Frits van Eerd

Loopbaan Frits van Eerd

  • 1996 - 2002 General manager, Jumbo Groep
  • 1992 - 1996 Verschillende functies binnen Jumbo, begonnen als vakkenvuller, Jumbo Groep

Opleiding Frits van Eerd

  • Delta , Universiteit van Utrecht, Utrecht
Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op.

Overige vermeldingen

Frits van Eerd is CEO van Jumbo Supermarkten. Als topman van de Brabantse keten is hij verantwoordelijk voor de algemene zaken en daarnaast specifiek voor Product Management, Category Management en Inkoop.

De CEO van Jumbo is zoon van Karel van Eerd, oprichter van Jumbo supermarkten. De familieleden Karel, Frits, Colette (COO) en Monique zijn in het bezit van 85% van de gewone aandelen van Jumbo. Na de overname van C1000 is het familiebedrijf voor 15% in handen van directieleden en ondernemers van Jumbo en C1000 gekomen.

Jumbo heeft in november 2011 voor € 900 miljoen de aandelen van C1000 overgenomen van CVC. Door de overname van C1000 door Jumbo is het supermarktbedrijf de op één na grootste supermarktonderneming van Nederland geworden (Albert Heijn is marktleider).

Frits van Eerd werd benoemd tot Topman van het Jaar 2009, vanwege zijn inspanningen bij de overname op Super de Boer. Eerder ging de prijs o.a. naar Abel Slippens de voormalige CEO van Sligro.

Van Eerd is door vakblad Food Personality uitgeroepen tot Foodmanager 2011. Sander van der Laan, COO Ahold en voormalig CEO van Albert Heijn, volgt als Foodmanager 2012 Van Eerd op.

Trivia

Frits van Eerd is een liefhebber van oude auto's en actief in de rallywereld. Hij is een enthousiast rallycoureur en heeft meerdere auto's in zijn bezit. Met zijn Jumbo-team werd hij in 2006 kampioen van Nederland. Hij heeft ook een eigen onderneming die oude auto's repareert.

Frits van Eerd deed in 2011 voor de 2e keer mee met de Dakar Rally. In Argentinië werd Van Eerd 20e in 2009. In Dakar 2011 is Frits van Eerd 17e geworden.
Dakar 2012 zal het zonder Van Eerd moeten doen. Zijn voorgenomen deelname moest door Van Eerd worden geannuleerd. De overname van C1000 door Jumbo is dermate intensief dat de Dakar trip ervoor moet wijken.

facebook