Frits van Hout vertrekt bij ASML

Frits van Hout vertrekt bij ASML

21-01-2021 ASML neemt in april 2021 afscheid van Frits van Hout. Op 20 januari 2021 maakt het bedrijf bekend dat Van Hout zijn functie als chief strategy officer na afloop van zijn huidige benoemingstermijn zal neerleggen.

Van 1984 tot 1992 was Frits Van Hout voor het eerst werkzaam bij ASML. Na verschillende functies buiten ASML, keerde Van Hout in 2001 terug bij het bedrijf. In 2009 werd hij benoemd tot lid van de raad van bestuur en chief marketing officer, en in 2013 werd hij chief program officer. In april 2018 werd Frits van Hout benoemd tot chief strategy officer, met de nadruk op strategie en strategische leveranciersrelaties. De benoemingstermijn van Van Hout loopt af per de algemene vergadering van aandeelhouders op 29 april 2021, waarna hij met pensioen gaat.

Met het vertrek van Frits van Hout zal de raad van bestuur van ASML vanaf april uit vijf leden bestaan. Het bedrijf kiest ervoor geen opvolger te benoemen, en de huidige verantwoordelijkheden van Van Hout over te laten namen door de vijf leden van de raad. Op die manier verwacht ASML de uitvoering van de gestelde doelen voor belanghebbenden te verzekeren.

Naast het vertrek van Frits van Hout, maakt de raad van commissarissen bekend dat Carla Smits-Nusteling en Douglas Grose zullen aftreden als lid van de raad van commissarissen na hun huidige termijn. Beiden zijn sinds 2013 lid. De rvc bedankt Smits-Nusteling en Grose voor de kennis en ervaring die zij de afgelopen acht jaar hebben bijgedragen.

Met het vertrek van Smits-Nusteling en Grose komen er twee plekken vrij in de raad van commissarissen waar er een van opgevuld zal worden. Met ingang van de ava in april dit jaar is de raad voornemens Birgit Conix voor te dragen tot benoeming van de lid van de raad van commissarissen. Conix was van 2018 tot en met 2020 lid rvb en chief financial officer van TUI AG. Daarvoor was zij cfo van Telenet Group NV en bekleedde ze verschillende managementfuncties in financiën bij Johnson & Johnson, Heineken, Tenneco en Reed Elsevier.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook