Valcon breidt uit met samenwerking Typeqast

Valcon breidt uit met samenwerking Typeqast

28-01-2022 Valcon heeft op 28 januari aangekondigd dat na de recente toetreding van P2 Consulting ook softwarebedrijf Typeqast zich aan zal sluiten bij de groep.

Typeqast is een softwarebedrijf dat begon als een Nederlands familieconglomeraat en is inmiddels actief in Kroatië, Servië, Bosnië en Roemenië, met meer dan 40 klanten in de Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Het bedrijf is onlangs een samenwerking aangegaan met Hybrid IT Solutions, een IT servicebedrijf in Servië en levert nearshore IT-diensten met meer dan 250 IT-professionals van Zuidoost-Europa naar klanten in Noordwest Europa en de VS.

Typeqast focust op flexibele hooggekwalificeerde softwareontwikkeling teams en bouwen complexe, nieuwe technologie cloudplatforms in hybride teams samen met andere partijen en klanten. Het software bedrijf dient klanten uit een breed scala van industrieën. Zo doen ze dit onder meer van reizen en gastvrijheid tot financiële diensten, verzekeringen, energie, gezondheidszorg.

Valcon en Typeqast werken al samen in de joint venture FirstQast die de klanten van Valcon nearshore diensten levert op het gebied van low-code platforms.

Valcon Group Managing Partner, Geert van den Goor licht toe: ‘Ik ben erg enthousiast over de samenwerking met Typeqast. Deze combinatie versterkt niet alleen onze technologische capaciteiten, maar stelt ons ook in staat onze klanten te helpen met een breder dienstenportfolio. Dit is vooral belangrijk in een technologiemarkt waar er een enorme schaarste is aan technologieprofessionals in heel Europa. We werken al enkele jaren samen met Typeqast en zijn onder de indruk van hun professionaliteit en kwaliteit van dienstverlening.’

Sonja Meijerink, CEO van Typeqast vertelt: ‘Samen met Valcon kunnen we meer high-end klanten bedienen en de complexe platforms ontwikkelen die nodig zijn om de strategieën en operationele verbeteringen te implementeren die andere Valcon-bedrijven bieden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook