Geraldine Leegwater nieuwe chief investment management bij PGGM

Geraldine Leegwater nieuwe chief investment management bij PGGM

24-09-2020 PGGM heeft op 24 september bekendgemaakt dat Geraldine Leegwater op 1 november 2020 toetreedt tot het executive committee als chief investment management.

Geraldine Leegwater is momenteel onder andere bestuurslid van pensioenfonds ABP, waar ze de beleggingscommissie voorzit. Ook is ze lid van de beleggingscommissie van De Nederlandsche Bank. Deze functies zal zij neerleggen op 1 november, bij de start van haar werkzaamheden bij PGGM. Ze is momenteel ook verbonden aan de pensioenopleidingen van de ESAA, gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze werkzaamheden blijft zij vervullen.

In haar nieuwe functie zal zij de business unit Vermogensbeheer vertegenwoordigen in het executive committee. Ze volgt Eloy Lindeijer op, die de functie sinds 2011 vervulde. De benoeming van Leegwater is onder voorbehoud van goedkeuring door de Duitse toezichthouder BaFin.

Edwin Velzel, ceo van PGGM, kijkt uit naar de benoeming van Geraldine Leegwater: "Wij krijgen met de komst van Geraldine een combinatie van veel bestuurservaring in de pensioensector en een ruime mate van beleggersexpertise in huis. Dat is zeer welkom in een periode van grote veranderingen, zowel in de pensioensfeer als in de wereld daarbuiten."

Geraldine Leegwater zegt over haar benoeming het volgende: "PGGM speelt een vooraanstaande rol in de Nederlandse pensioensector, zoals bij de vormgeving van een nieuw stelsel. Als pensioenbelegger is de organisatie actief betrokken in binnen- en buitenland bij initiatieven ter verduurzaming van beleggingen. Bovendien heeft PGGM, voortgekomen uit de sector zorg en welzijn, oog voor de grote maatschappelijke waarde van deze sector die mijn bijzondere belangstelling heeft. Dit alles maakt PGGM tot een organisatie waar ik heel graag een bijdrage aan wil leveren, juist in de periode van verandering die voor ons ligt."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook