Gerard Sanderink treedt af bij Oranjewoud en Centric

Gerard Sanderink treedt af bij Oranjewoud en Centric

05-01-2021 Gerard Sanderink is op 4 januari 2021 teruggetreden als bestuurder van Oranjewoud en Centric. Onder Oranjewoud vallen dochterondernemingen Antea Group en Strukton, waar Sanderink ook is afgetreden.

Op 4 januari 2021 maakte het beursgenoteerde bedrijf Oranjewoud N.V. en IT-bedrijf Centric bekend dat Gerard Sanderink per direct zijn bestuurlijke taken bij Oranjewoud, Antea Group, Strukton Group en Centric neerlegt. Aanleiding voor het terugtreden is de ontstane onrust rondom de persoon Gerard Sanderink. De raad van commissarissen en Sanderink vinden deze commotie niet in het belang van de bedrijven, en willen met deze stap rust creëren. De komende periode zal er gewerkt worden aan een passende invulling van de opengevallen posities.

President-commissaris van Oranjewoud, Herman Spenkelink weet nog niet in hoeverre Sanderink betrokken blijft bij gesprekken over de toekomst van Oranjewoud. ‘Hij blijft natuurlijk wel aandeelhouder. Of het bedrijf van de beurs wordt gehaald, daar kan ik moeilijk wat over zeggen. Alles behoort tot de mogelijkheden’, laat Spenkelink weten tegenover Tubantia.

Gerard Sanderink startte eind jaren zeventig zijn eerste bedrijf en begon in 1992 met de Sanderink Groep, dat later werd omgedoopt tot Centric. Centric doet veel zaken met de overheid en De Nederlandsche Bank. Sanderink breidde naderhand uit met de aankoop van ingenieursbedrijf Oranjewoud.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook