Gerard Uytdewilligen nieuwe CEO DELTA

Gerard Uytdewilligen nieuwe CEO DELTA

13-06-2016 Uytdewilligen is benoemd tot nieuwe voorzitter van de directie van het Zeeuwse nutsbedrijf DELTA NV. Hiermee volgt hij Arnoud Kamerbeek (foto) op.

Benoeming
Gerard Uytdewilligen is met ingang van 13 juni 2016 benoemd tot nieuwe directievoorzitter bij DELTA NV. Uytdewilligen is sinds april 2016 werkzaam bij DELTA als projectmanager en was voorheen onder meer werkzaam bij Alliander, RWE/Essent, GDF SUEZ (Engie) en Energie Baden-Württemberg AG. De positie van CEO bij DELTA is vrijgekomen door het vertrek van Arnoud Kamerbeek in maart 2016 ten gevolge van een rel over zijn loonsverhoging in 2015.

Reorganisatie
De benoeming van Uytdewilligen is tijdelijk en loopt tot einde 2017 in verband met de reorganisatie van het bedrijf. DELTA moet zijn netwerkbedrijf op 1 juli 2017 hebben afgesplitst en daarnaast staan de bedrijfsonderdelen Retail (consumentenmarkt) en Wholesale (energieproductie en -handel) te koop. De verwachting is dat de totale afwikkeling tot einde 2017 in beslag zal nemen. De Centrale Ondernemingsraad van DELTA heeft positief geadviseerd over de benoeming.

Lees ook
> Nieuwsbericht over het vertrek van Kamerbeek

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook