Han Noten benoemd tot commissaris Vitens

Han Noten benoemd tot commissaris Vitens

30-11-2020 Vitens maakt op 27 november 2020 bekend Han Noten te benoemen tot commissaris van het drinkwaterbedrijf. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders is dit besloten.

Han Noten zal Boele Staal opvolgen. In mei 2021 zal Boele Staal als voorzitter van de raad van commissarissen afscheid nemen van Vitens. Staal is aan het einde van zijn zittingstermijn gekomen. Staal laat weten Noten een zeer ervaren bestuurder en toezichthouder te vinden. ‘Als voormalig burgemeester van Dalfsen is hij goed bekend met het onderwerp drinkwater in het werkgebied van Vitens. Met zijn ervaring als lid van de Eerste Kamer is hij voorts zeer goed thuis in het Haagse’, aldus Staal.

Han Noten was van 2011 tot 2018 burgemeester van de gemeente Dalfsen in Overijssel. Van 2003 tot 2013 was hij lid van de Eerste Kamer namen de Partij van de Arbeid. Tevens werd Noten in 2013 voorzitter van de fractie van de Partij van de Arbeid in de Senaat. Noten werkte eerder als vakbondsbestuurder bij FNV en was hij directielid bij Nederlandse Spoorwegen en Centraal Beheer.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook