Top-100 Corporate Vrouwen nummer 95: Hanne Buis

Top-100 Corporate Vrouwen nummer 95: Hanne Buis

19-06-2019 Hanne Buis is de jongste vrouw in de Management Scope Top-100 Corporate Vrouwen 2019. Zij is 42 jaar oud, en komt nieuw binnen op nummer 95.

Hanne Buis (1976) droeg de afgelopen twee jaar regelmatig een geel hesje: niet om op straat te gaan demonstreren, maar om de bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding van Lelystad Airport te inspecteren, waarvan ze directeur is. De luchthaven in de polder moet vakantievluchten gaan overnemen van moeder Schiphol, maar de opening van het vliegveld is al twee keer uitgesteld door de verantwoordelijke minister. De politieke impasse is groot, de kritiek van omwonenden fel en ‘Brussel’ ligt ook nog eens dwars. 

Buis werkt sinds 2004 voor Schiphol Group. Ze was van 2012 directeur aviation marketing tot ze in 2017 haar ‘eigen’ vliegveld kreeg. Haar baan als luchthavendirecteur was vanaf het begin af aan uitermate afwisselend. In de regionale krant Flevopost zei ze daarover: ‘De ene dag onderteken ik een contract met een bedrijf dat diensten gaat leveren aan de nieuwe luchthaven, daarna ben ik in gesprek met de Lelystadse boer, krijg ik een update van de bouwer of houd ik me bezig met hoe de organisatie er straks uit gaat zien.’ Ze is natuurlijk ook druk met stakeholdermanagement: van gesprekken in Den Haag tot inspraakavonden in de polder. Buis blijft optimistisch, zoals ze ook positief bleef toen ze als professioneel zeiler en lid van de Nederlandse kernploeg net niet de Olympische Spelen van Athene haalde, aldus regionaal dagblad de Stentor. ‘We moeten het ermee doen’, zei Buis tegen die krant. ‘Ik ben drie jaar fulltime zeiler geweest en dan zeg je ook niet: deze wind staat me niet aan.’ Sinds vorig jaar is Buis ook commissaris bij netbeheerder Stedin. Dat moet een prettige afleiding zijn: éven wat anders aan haar hoofd.

> Bekijk hier de volledige Top-100 Corporate Vrouwen.

Interview met Hanne Buis

De nevenfunctie van Hanne Buis

De nevenfunctie van Hanne Buis

30-06-2021 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Hanne Buis is lid van de raad van bestuur van Royal Schiphol Group en commissaris bij Stedin, maar ook lid van de raad van toezicht van de Nederlandse Bachvereniging.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook