Hans de Jong nieuwe voorzitter raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Hans de Jong nieuwe voorzitter raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

26-07-2021 Op 23 juli 2021 heeft Jeroen Bosch Ziekenhuis bekendgemaakt Hans de Jong te benoemen als nieuwe voorzitter raad van toezicht. Per 1 januari 2022 zal de Jong het stokje overnemen van Peter Beckers, die zijn maximale zittingstermijn heeft volgebracht. 

Hans de Jong is voormalig president van Philips Nederland en oefent momenteel verscheidende toezichthoudende functies uit. In een persbericht kondigt Jeroen Bosch Ziekenhuis aan dat de Jong binnen deze rollen veel aandacht besteedt aan maatschappelijke transformaties, samenwerking en het verkleinen van maatschappelijke ongelijkheid.

Over zijn nieuwe functie bij Jeroen Bosch Ziekenhuis zegt hij: ‘Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij het JBZ. Ik ben onder de indruk van de manier waarop het ziekenhuis bouwt aan de toekomst van de zorg. Door samen te werken in het netwerk, door met nieuwe technologieën aan de slag te gaan, maar vooral door te kijken naar hoe we mensen echt met hun gezondheid en welzijn kunnen helpen.’

De raad van toezicht en raad van bestuur zijn enthousiast met de indienstneming van de Jong: ‘De Jong is zeer maatschappelijk betrokken, met brede kennis en ervaring. Hij zal een waardevolle bijdrage leveren aan het realiseren van de ambitieuze toekomstvisie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis’, aldus Peter Beckers.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook