Hans van der Linden nieuw lid Raad van Bestuur Rabobank

Hans van der Linden nieuw lid Raad van Bestuur Rabobank

22-08-2012 Hans van der Linden wordt per 1 december 2012 lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland. Hij volgt Piet van Schijndel op, die met pensioen gaat.

Hans van der Linden wordt verantwoordelijk voor de directoraten Particulieren, Private Banking en Groep ICT. Op dit moment is Van der Linden voorzitter van Rabo Vastgoedgroep.

Hans van der Linden
Hans van der Linden was 25 jaar actief in diverse leidinggevende functies bij onderdelen van de bank die zich richten op ondernemers en bedrijven. Vervolgens was hij Directeur Risicomanagement Aangesloten Banken en Directeur Audit Rabobank Groep. In 2009 is hij benoemd tot voorzitter van Rabo Vastgoedgroep.

 

Piet van Schijndel
Piet van Schijndel trad in 1975 in dienst van Rabobank, hetzelfde jaar waarin Van der Linden bij Rabobank begon. Van Schijndel begon als organisatieadviseur en werd in 1986 Hoofd Verzekeringen en Reizen. In 1990 stapte hij over naar Interpolis, waar hij lid van de hoofddirectie werd. In 1992 werd hij verkozen tot vice-voorzitter, in 1998 tot voorzitter van de hoofddirectie. Sinds 2002 is hij lid van de Raad van Bestuur van Rabobank.

Piet van Schijndel is tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van Friesland Bank, sinds 2011 onderdeel van Rabobank. Ook is hij commissaris bij CSU en Robeco (vice-voorzitter) en bestuurslid van het Nederlandse Rode Kruis.

Lees ook:
> Piet van Schijndel, Rabobank: Maatschappij terug aan de burgers

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook