AkzoNobel CEO Wijers sluit eerder vertrek niet uit

27-04-2011

AkzoNobel CEO Wijers sluit eerder vertrek niet uit

Hans Wijers, CEO van AkzoNobel, sluit niet uit dat hij eerder vertrekt als hoofd van de verffabrikant, zo meldt het Financieele Dagblad (FD) op 27 april 2011.

De 60-jarige Hans Wijers staat sinds 2002 aan het hoofd van AkzoNobel. Zijn contract loopt officieel pas in 2013 af.

Hans Wijers, Akzo Nobel topman
Hoewel de vertrekdatum van Hans Wijers niet op de agenda staat van de jaarlijkse aandeelhoudervergadering van AkzoNobel op 4 mei 2011, klinken er geluiden dat hij wellicht eerder opstapt als topman van Akzo Nobel.

Vertrek niet aan de orde
Op de vraag van het FD wanneer de bestuursvoorzitter van AkzoNobel afscheid neemt, antwoordde Wijers slechts ‘daar kan ik niet op ingaan’.

Bestuurderstermijn
Wijers voegde daar echter aan toe ‘Ik ben natuurlijk al over de helft, en als CEO moet je altijd voorkomen dat je de houdbaarheidsdatum overschrijdt.'

Vermoedens
Met deze uitspraken verstrekt de AkzoNobel CEO de vermoedens die bestaan onder analisten en beleggers, namelijk dat Wijers al acht jaar aan het roer staat van s’werelds grootste succesvolle verfproducent, waarvan de strategie helder is.

Wat zou de voormalig Minister van Economische Zaken nog meer kunnen realiseren bij AkzoNobel?

Lees ook:
> Biografie Rob Frohn, Lid RvB AkzoNobel
> Wim Kok stopt als commissaris Shell, Wijers neemt taken over
> Cees van Lede, voormalig bestuursvoorzitter AkzoNobel
> Leden Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen Akzo Nobel

Meer over Hans Wijers

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke commissarissen. Hans Wijers voert net als in 2018 de lijst aan.

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers treedt terug bij Heineken. Hij legt zijn functie tijdens de aandeelhoudersvergadering op 25 april neer. Jean-Marc Huët zal hem opvolgen.

Interview met Hans Wijers

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

Corporates proberen uit alle macht op governancegebied uit de gevarenzone te blijven. Hans Wijers ziet dat met lede ogen aan, want: ‘De tijd en energie die dat kost, gaat die niet ten koste van het inspelen op veranderingen?’

Interview met Hans Wijers over corporate governance

Interview met Hans Wijers over corporate governance

Veel verschil tussen het one-tier en two-tier bestuurssysteem ziet Hans Wijers niet. Volgens de Heineken rvc-voorzitter speelt de president-commissaris een glansrol in élke board: ‘Hij is de baas. Wie anders stelt er immers voor of de ceo benoemd of ontslagen wordt?’

Steven Schuit: 'een raad van bestuur is net een roedel wolven.'

Steven Schuit: 'een raad van bestuur is net een roedel wolven.'

Een ‘zware chairman' met een eigen kamer weet beter wat er speelt en kan meer tegenwicht bieden aan de CEO. Dat zegt advocaat, hoogleraar, ex-ceo-fluisteraar en thans commissaris Steven Schuit.

De groenfactor van ICT

De groenfactor van ICT

AkzoNobel maakt serieus werk van duurzaam ondernemen. ICT speelt hierbij een voorname rol. Een gesprek met CIO Gerard Helmink en sustainability director André Veneman over de voordelen van de factor ‘groen'.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook