Hans Wijers treedt terug als president-commissaris ING

Hans Wijers treedt terug als president-commissaris ING

02-02-2023 ING heeft bekendgemaakt dat Hans Wijers om persoonlijke redenen terugtreedt als voorzitter van de raad van commissarissen en zijn taken in de tweede helft van 2023 overdraagt.

Hans Wijers werd in 2017 benoemd als commissaris van ING Groep en in 2018 benoemd als voorzitter. In 2021 werd hij benoemd voor een tweede termijn. Naast zijn commissariaat bij ING Groep is hij ook commissaris bij Hal Holding en lid van het European advisory panel bij Temasek Holdings Private Limited. Hans Wijers heeft veel commissariaten vervuld, waaronder bij Heineken van 2012-2019, het Concertgebouw van 2015-2019, Shell van 2009-2018 en Ajax van 2012-2015.

Hans Wijers: "Het is een eer geweest om als lid en voorzitter van de raad van commissarissen van dit geweldige bedrijf te dienen. Ik ben trots op onze prestaties van de afgelopen jaren. Dit is een goed moment om verder te gaan, want we hebben de juiste strategie en het juiste leiderschap dat duurzame waarde levert voor onze klanten en de samenleving als geheel. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger ervoor zal zorgen dat ING op die weg verder kan gaan."

Ceo van ING, Steven van Rijswijk: "Namens de raad van bestuur wil ik mijn dank uitspreken voor het grote rentmeesterschap dat Hans heeft getoond in enkele van de meest bewogen perioden voor onze sector en onze organisatie. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de opbouw van de huidige geweldige teams binnen onze directies. Ik zal hem zeker missen als een enorm waardevolle sparringpartner. Wij betreuren zijn vertrek later dit jaar, maar wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Gezien het voornemen van Hans Wijers om terug te treden als president-commissaris is de raad van commissarissen begonnen aan de voorbereidingen voor het kiezen van een opvolger.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook