Harish Manwani benoemd tot COO Unilever

Harish Manwani benoemd tot COO Unilever

27-06-2011 Harish Manwani start per 1 september 2011 als Chief Operating Officer (COO) van Unilever, een functie die voorheen nog niet bestond.

Unilever heeft Harish Manwani benoemd tot COO in het kader van een reorganisatie in de structuur van go-to markten. Daarmee wil de onderneming verdere groei realiseren in opkomende markten, aldus Unilever in een persbericht.

Reorganisatie Unilever
De nieuwe structuur, waarbij Unilever de categorieen verbreed in de onderdelen Personal Care, Refreshment, Food en Home Care, maakt het o.a. mogelijk dat Unilever in de toekomst grotere en schaalbare innovaties kan uitzetten.

Harish Manwani
Onderdeel van de reorganisatie zijn een aantal verschuivingen binnen het management van Unilever. Zo krijgt de 57-jarige Manwani in zijn nieuwe functie als COO de leiding over de bedrijfsvoering in alle regio’s waar Unliver actief is. Hij zal direct rapporteren aan Paul Polman, CEO van Unilever.

Michael Polk
Verder meldt de producent van levensmiddelen dat Michael Polk, bestuurslid en tevens president Global Foods, Home and Personal Care, per 18 juli 2011 vertrekken naar Newell-Rubbermaid, waar hij gaat werken als president en CEO.

President van Unilever
Harish Manwani is sinds 1976 in dienst bij Unilever. Tot september van dit jaar is de Indiër nog werkzaam als president van Unilever’s activiteiten in Azië, Afrika, Centraal- en Oost-Europa.

Lees ook:
> CV Harish Manwani, nieuwe COO Unilever
> Paul Polman, CEO Unilever, ziet bedreiging in stijging voedselprijzen
> Diageo CEO Paul Walsh wordt voorzitter benoemingscommissie Unilever
> Jeroen van der Veer stopt bij Unilever als vicevoorzitter
> Unilever beter dan verwachtBlijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook