Harry Hendriks stopt als voorzitter bij Philips Benelux

Harry Hendriks stopt als voorzitter bij Philips Benelux

29-02-2012 Harry Hendriks zal vanaf 1 mei aftreden als directievoorzitter bij Philips Electronics Benelux. Hendriks wordt wereldwijd directeur overheid en publieke zaken bij Philips Groep. Hans de Jong neemt Hendriks huidige taken over.

Nieuwe functie
De functie die Harry Hendriks zal vervullen bij Philips als directeur overheid en publieke zaken is een nieuw gecreëerde functie. Het elektronicabedrijf melde dinsdag meer groeikansen en belangen te zien op het gebied van overheden. Hendriks zou in die hoek meer omzet moeten maken. Hij zal duurzamere en technisch complexere producten onder de aandacht moeten brengen bij de overheden.

Hans de Jong
Hans de Jong werkt al 27 jaar bij Philips en zijn huidige functie is die van General Manager Lighting Systems and Controls. Volgens het persbericht van Philips wil De Jong wil in zijn nieuwe functie de concurrentiekracht van Philips versterken en de ondernemingsgeest binnen het bedrijf stimuleren.

Commissaris
Harry Hendriks is de afgelopen 26 jaar actief bij Philips en heeft meerdere functies binnen het bedrijf gehad. Hij is voorzitter van het Philips Pensioenfonds en zal dit ook blijven. Verder zal hij toetreden tot de raad van commissarissen van Philips Nederland.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook