Hein Schumacher nieuwe ceo Unilever

Hein Schumacher nieuwe ceo Unilever

30-01-2023 Unilever heeft op 30 januari bekendgemaakt dat FrieslandCampina-ceo Hein Schumacher wordt voorgedragen als nieuwe ceo.

Hein Schumacher is sinds 2018 ceo van FrieslandCampina. Hij startte in 1997 op de financiële afdeling van Unilever, om in 2000 over te stappen naar Ahold. Vervolgens vervulde hij verschillende financiële functies bij HJ Heinz, tot hij in 2014 cfo van FrieslandCampina werd. In oktober 2022 werd hij benoemd als non-executive director van Unilever.

In september 2022 gaf Unilever-ceo Alan Jope aan zijn functie eind 2023 neer te leggen. Nu er een nieuwe ceo gevonden is, wordt Schumacher per 1 juni aangesteld als aankomend ceo, om per 1 juli benoemd te worden.

Unilever-chairman Nils Andersen zegt over de benoeming van Schumacher: “We zijn verheugd Hein Schumacher te verwelkomen als onze nieuwe ceo, na een uitgebreid en wereldwijd zoekproces. Hein is een dynamische, waardengedreven leider met een gevarieerde achtergrond van ervaringen en een uitstekende staat van dienst in de wereldwijde consumptiegoederenindustrie. Hij beschikt over uitzonderlijke strategische capaciteiten, bewezen operationele effectiviteit en sterke ervaring in zowel ontwikkelde als opkomende markten. De board of directors ziet ernaar uit dat Hein het volledige potentieel van Unilever realiseert als een 'winning business' die op lange termijn groei en waarde creëert voor al haar stakeholders.”

FrieslandCampina bedankt en feliciteert Schumacher en heeft een versneld proces voor de selectie van zijn opvolger geïnitieerd.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook