Hein Schumacher non-executive director bij Unilever

Hein Schumacher non-executive director bij Unilever

27-06-2022 Unilever heeft op 22 juni bekendgemaakt dat Hein Schumacher per 4 oktober 2022 benoemd wordt als non-executive director.

Hein Schumacher is sinds 2018 ceo van FrieslandCampina en was daarvoor zo'n vier jaar cfo bij de zuivelcoöperatie. Verder heeft hij in het verleden verschillende rollen in finance en operatie bekleed bij Kraft Heinz, werkte hij enige tijd bij Ahold en startte hij zijn loopbaan als trainee bij Unilever.

Nils Andersen, chairman van Unilever, geeft aan verheugd te zijn met de benoeming van Schumacher: 'Hein Schumacher heeft een sterke staat van dienst op het gebied van internationale consumptiegoederen en zal een diepgaand inzicht verschaffen in onze sector en de omgeving waarin we actief zijn. We kijken ernaar uit om te profiteren van zijn inzicht en ervaring.'

De raad van commissarissen van FrieslandCampina heeft de nieuwe nevenfunctie van Schumacher goedgekeurd, vanuit het idee dat het commissariaat toegevoegde waarde kan bieden voor het zuivelconcern. Tegelijkertijd zet Schumacher een punt achter zijn werkzaamheden als toezichthouder bij C&A.

Over het aanvaarden van het commissariaat zegt Schumacher: 'Unilever is één van de grootste consumentengoederen bedrijven ter wereld, en deze toezichthoudende functie biedt de kans om beter te begrijpen hoe zij omgaan met onderwerpen die ook zonder meer relevant zijn voor FrieslandCampina. Bijvoorbeeld stijgende grondstofprijzen, relaties met overheden en verduurzaming van het bedrijfsmodel. Ik hoop uiteraard ook aan Unilever waarde te kunnen toevoegen en te helpen bij dilemma's in hun bedrijfsvoering. Vanzelfsprekend ben ik me zeer bewust van de opdracht waar ik voor sta als ceo van FrieslandCampina en u mag van mij verwachten dat ook in de komende jaren FrieslandCampina altijd op de eerste plaats zal staan. Ik blijf mij voor de volle honderd procent inzetten, en zal de kennis en de contacten die ik opdoe bij Unilever waar mogelijk inzetten voor onze onderneming.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook