Wolters Kluwer draagt Heleen Kersten voor als nieuw lid van de raad van commissarissen

Wolters Kluwer draagt Heleen Kersten voor als nieuw lid van de raad van commissarissen

12-08-2021 Wolters Kluwer heeft op 12 augustus 2021 bekendgemaakt Heleen Kersten voor te stellen als lid van de rvc. Haar voordracht zal tijdens de aandeelhoudersvergadering op 21 april 2022 in stemming worden gebracht.

Heleen Kersten heeft zowel een master in bedrijfsrecht als in belastingrecht behaald aan de Universiteit van Leiden. Daarnaast heeft ze nog verschillende vakken in de rechten gevolgd aan de University of Florida en University of California, Berkely. Kersten is sinds 1989 werkzaam bij advocatenkantoor Stibbe, waaronder van 2008 tot 2013 managing partner. Momenteel is ze partner.

Verder is Kersten actief bij verschillende bedrijven als board member. Zo is ze onder meer negen jaar voorzitter geweest van de rvc van Egeria Investments en vier jaar commissaris van Van Lanschot. Tegenwoordig is ze onder andere commissaris van STMicroelectronics, bestuurslid van de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouw Orkest, lid raad van Advies van Instituut van Internal Auditors en is ze vice-voorzitter raad van toezicht van het Rijksmuseum. Sinds 2020 is ze voorzitter van Het Nederlandse Rode Kruis. 

Frans Cremers, oorzitter van de rvc van Wolters Kluwer over de voordracht: ‘We zijn erg enthousiast Heleen Kersten te kunnen voorstellen als lid van onze raad van commissarissen. We kijken ernaar uit om haar ruime ervaringen te benutten. Door haar voordracht ondersteunt de samenstelling van de raad van commissarissen de sterke diversiteit nog meer op het senior managementniveau van het bedrijf.’

Heleen kersten staat op de 77ste plaats in de Nederlandse Top-100 corporate vrouwen 2021.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook