Heleen Kersten van Stibbe advocaten wordt commissaris Van Lanschot

Heleen Kersten van Stibbe advocaten wordt commissaris Van Lanschot

18-03-2011 Heleen Kersten, managing partner van Stibbe advocaten, is door de Raad van Commissarissen van Van Lanschot voorgedragen als commissaris van de bank.

De benoeming van Heleen Kersten als commissaris van Van Lanschot Bankiers moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering (AVA) op 11 mei 2011.

Heleen Kersten
Sinds 1989 is Kersten werkzaam voor advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam. De topjurist is onder meer gespecialiseerd in fusies en overnames, financiële markten, corporate law, en corporate governance.

Van Lanschot
Haar leidinggevende kwaliteiten, ervaring in het internationale bedrijfsleven en in het bijzonder Kersten’s kennis van ondernemingrecht ziet Van Lanschot als een aanwinst voor de Raad van Commissarissen van de bank.

Topjurist
Zo was Heleen Kersten van 1992 tot 1993 actief voor advocatenfirma Davis Polk & Wardwell in New York en heeft zij voor Stibbe in London gewerkt. Sinds 2008 is Kersten managing partner van Stibbe.

Cees de Monchy
Als de voordracht van Heleen Kersten als commissaris van Van Lanschot wordt goedgekeurd tijdens de AVA op 11 mei, dan volgt zij Cees de Monchy op. De Monchy’s maximale benoemingstermijn is dan verstreken.

Lees ook:
> Biografie Heleen Kersten, managing partner Stibbe en commissaris Van Lanschot
> Biografie Constant Korthout, CFO Van Lanschot
> Diana van Everdingen, oud bestuurder Stibbe naar AFM
> Leden Raad van Commissarissen Van Lanschot

Interview met Heleen Kersten

De nevenfunctie van Heleen Kersten

De nevenfunctie van Heleen Kersten

10-03-2021 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Heleen Kersten is advocaat en partner advocatenkantoor Stibbe, maar ook voorzitter van het bestuur van het Nederlandse Rode Kruis.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook