Helen Weir nieuwe commissaris Ahold Delhaize

Helen Weir nieuwe commissaris Ahold Delhaize

26-02-2020 Ahold Delhaize heeft bekendgemaakt voornemens te zijn Helen Weir te benoemen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Helen Weir is momenteel non-executive drector bij Superdry en Just Eat. Zij heeft aangegeven haar functie als non-executive director bij Just Eat neer te leggen na de overname van het bedrijf door Takeaway.com.
In het verleden was Weir werkzaam als cfo bij onder andere Marks and Spencer, Lloyds Banking Group en Kingfisher plc.

Jan Hommen, voorzitter van de raad van commissarissen van Ahold Delhaize, noemt Weir een ervaren executive die uitgebreide ervaring in retail en fast-moving consumer goods, alsmede financiële expertise met zich meebrengt.

De benoeming van Weir zal worden besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 8 april 2020. Tijdens deze vergadering wordt ook de benoeming van Frank van Zanten besproken. Eerder werd al bekendgemaakt dat hij de beoogd opvolger is van Jacques de Vaucleroy.

Als zij beiden benoemd worden, zal de raad van commissarissen van Ahold Delhaize bestaan uit de volgende leden: Jan Hommen, Peter Agnefjäll, Mary Anne Citrino, Katie Doyle, René Hooft Graafland, Dominique Leroy, Bill McEwan, Ben Noteboom en Frank van Zanten.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook