Hélène Vletter-van Dort en Jaap van Manen nieuwe commissarissen DNB

Hélène Vletter-van Dort en Jaap van Manen nieuwe commissarissen DNB

07-10-2010 De Nederlandsche Bank heeft Hélène Vletter-van Dort en Jaap van Manen met ingang van 1 oktober 2010 benoemd tot nieuwe leden van de raad van commissarissen.

Hélène Vletter-van Dort is hoogleraar bank- en effecten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarnaast geeft zij les in effectenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Partner PricewaterhouseCoopers
Jaap van Manen RA is momenteel werkzaam als partner bij accountantskantoor PricewaterhouseCoopers. Naast zijn hoofdfunctie geeft hij onder meer les in accountantscontrole aan de Rijksuniversiteit Groningen en is hij Bestuurslid bij Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP).

Deugdelijk ondernemingsbestuur
Zowel Vletter-van Dort als Van Manen zullen bij DNB deel uitmaken van de commissie die toeziet op de naleving en de code voor deugdelijkheid ondernemingsbestuur.

Lees ook:

> Lex Hoogduin gaat Nout Wellink vervangen bij ECB vergadering
> Biografie Nout Wellink
> Wellink: banken geleidelijk gezonder

> Bestuurders DNB

Interview met Hélène Vletter - van Dort

Hélène Vletter-van Dort en Robert Eccles over de reactieve opstelling van de overheid

Hélène Vletter-van Dort en Robert Eccles over de reactieve opstelling van de overheid

11-03-2020 Leidt het Nederlandse stakeholdermodel tot concurrentievoordeel op de mondiale kapitaalmarkt? Of maakt de drempel die de overheid opwerpt voor activistische aandeelhouders Nederlandse bedrijven juist minder aantrekkelijk? Een battle tussen twee professoren: Robert Eccles en Hélène Vletter-van Dort.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook