Hélène Vletter-van Dort en Jaap van Manen nieuwe commissarissen DNB

Hélène Vletter-van Dort en Jaap van Manen nieuwe commissarissen DNB

07-10-2010 De Nederlandsche Bank heeft Hélène Vletter-van Dort en Jaap van Manen met ingang van 1 oktober 2010 benoemd tot nieuwe leden van de raad van commissarissen.

Hélène Vletter-van Dort is hoogleraar bank- en effecten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarnaast geeft zij les in effectenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Partner PricewaterhouseCoopers
Jaap van Manen RA is momenteel werkzaam als partner bij accountantskantoor PricewaterhouseCoopers. Naast zijn hoofdfunctie geeft hij onder meer les in accountantscontrole aan de Rijksuniversiteit Groningen en is hij Bestuurslid bij Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP).

Deugdelijk ondernemingsbestuur
Zowel Vletter-van Dort als Van Manen zullen bij DNB deel uitmaken van de commissie die toeziet op de naleving en de code voor deugdelijkheid ondernemingsbestuur.

Lees ook:

> Lex Hoogduin gaat Nout Wellink vervangen bij ECB vergadering
> Biografie Nout Wellink
> Wellink: banken geleidelijk gezonder

> Bestuurders DNB

Interview met Hélène Vletter - van Dort

Hélène Vletter-van Dort: 'Er is geen ideale bedrijfsvorm'

Hélène Vletter-van Dort: 'Er is geen ideale bedrijfsvorm'

30-06-2021 In deze serie interviews onderzoekt Management Scope de bedrijfsvorm van de toekomst: van private equity tot beursgenoteerde onderneming, van coöperatie tot familiebedrijf. Hoogleraar financial law & governance Hélène Vletter-van Dort heeft geen voorkeur voor bedrijfsvormen: ‘Bedrijven zijn constant in beweging en hebben constant veranderende behoeftes.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook